Dragnea, dat pe mâna DIICOT de un deputat USR: Procurorii trebuie să-i cerceteze afacerile necurate

Afacerile celui de-al treilea om în stat, liderul PSD Liviu Dragnea, care au făcut obiectul unei investigaţii marca RISE Project, au intrat acum în atenţia procurorilor de la DIICOT graţie unuia dintre deputaţii USR.
Emanuel Ungureanu
Emanuel Ungureanu (Facebook)

"Aşa cum am promis, am depus o sesizare oficială în calitate de deputat pentru ca DIICOT să cerceteze afacerile necurate ale lui Dragnea", a declarat luni, în faţa sediului instituţiei, deputatul USR Emanuel Ungureanu, într-un clip video postat pe pagina sa de Facebook.

România este sub cod roşu de incompetenţă şi corupţie sub guvernarea PSDragnea. Mi se pare extrem de grav că din comunicatul DNA am aflat abia acum că această instituţie cercetează legăturile pe care le are Liviu Dragnea cu Tel Drum. Este extrem de important să avem încredere în instituţiile statului şi ceea ce se întâmplă acum la DNA zdruncină încrederea multor cetăţeni ai României. Nu neapărat într-o instituţie, ci într-o persoană.

De aceea cred că DIICOT este în măsură să cerceteze eventualele legături ale lui Liviu Dragnea cu un grup infracţional organizat descris foarte clar de către Rise Project, pe care DIICOT ar trebui să le cerceteze cu mult mai mare atenţie. Vorbim despre al treilea om în stat", a declarat Ungureanu.

Potrivit deputatului USR, DIICOT este abilitată să cerceteze posibile legături ale demnitarilor români şi diverse grupări de criminalitate organizată.

"Din nou se bagatelizează această discuţie, fiind introdus numele lui George Soros în ecuaţie. Trebuie statul român să cerceteze cu atenţie prin această instituţie, în care eu am încredere", a subliniat Ungureanu.