Dragnea, dat pe mâna CSM. De Cristi Danileţ. Judecătorul îşi explică demersul

Cristi Danileţ
Cristi Danileţ (Epoch Times România)

Inspecţia Judiciară ar fi trebuit să se autosesizeze după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut public că un ofiţer activ dintr-un serviciu secret i-a vorbit despre un aranjament la nivelul completului de judecată care l-a condamnat în dosarul Bombonica, a opinat judecătorul Cristi Danileţ, într-un interviu acordat România liberă.

"Preşedintele e implicat direct în condamnarea mea, asta e părerea mea. Vorbim de a doua condamnare pe care o primesc fără probe. Este un ofiţer, nu îi dau nume, că sunt totuşi un om de caracter, dar care mi-a zis că a participat întâmplător la o discuţie cu nişte şefi din nişte instituţii şi care au zis - domnule, am rezolvat doar cu un judecător, dar lucrăm în continuare", declara miercuri Dragnea, la Antena 3.

Întrebat de România Liberă despre sesizarea făcută la CSM şi la Inspecţia Judiciară, legat de declaraţiile lui Liviu Dragnea, Danileţ şi-a explicat demersul, arătând că i se pare foarte grav ceea ce a făcut liderul PSD.

"Mie mi s-au părut grave două lucruri. Primul e că tu eşti şeful Camerei Deputaţilor, ai un discurs împotriva Statului Paralel şi a protocoalelor cu serviciile secrete şi tu recunoşti cu nonşalanţă că ai vorbit cu un om din serviciile secrete care ştia informaţii dintr-un dosar care te privea. Asta este cumplit.

În primul rând, ce treabă are preşedintele Camerei Deputaţilor cu Serviciile Secrete? Cea de-a doua chestiune care mă îngrijorează este că un om de la nivelul acesta al conducerii statului, deci al treilea om în stat, afirmă că sunt judecători supremi asupra cărora s-ar fi intervenit să dea o anumită soluţie. Păi dacă este aşa, tu te duci imediat la Parchetul General şi ceri ca judecătorul respectiv să fie interceptat, anchetat, urmărit. Nu te duci la televizor să spui asta! Este o situaţie de o asemenea gravitate, încât orice om care ar şti că este reală ar anunţa imediat instituţiile de control. Nu te duci la televizor. Eu m-am îngrozit. Pentru că, dacă este reală informaţia, imediat judecătorii trebuie traşi la răspundere. Dar dacă nu este reală, imediat cel care a făcut afirmaţia trebuie lovit în public! Nu mă îndoiesc că Inspecţia Judiciară şi CSM vor reacţiona. Eu am făcut o sesizare legală, ei sunt obligaţi să o ia în considerare, să facă ancheta respectivă şi să-mi dea un răspuns", a declarat Danileţ.

Întrebat dacă Inspecţia Judiciară n-ar fi trebuit să se autosesizeze, Danileţ a răspuns:

"Sincer, da. Dar să zicem că eu am reacţionat în primele 24 de ore. Orice persoană din România ar fi trebuit să facă această sesizare. Şi, în primul rând, Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne