Dragnea dă asigurări: Medicii rezidenţi nu vor rămâne fără burse. A fost o scăpare, mai şi greşim

Odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a salarizării, medicii rezidenţi au rămas practic fără bursa lunară de 670 de lei, însă liderul PSD Liviu Dragnea promite că situaţia se va remedia.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Medicii rezidenţi nu vor rămâne fără burse, a fost o scăpare în lege care va fi remediată, a dat asigurări luni, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"E bine ca explicaţiile să le prezinte ministrul Muncii. Oricum ar fi, acei oameni nu vor avea de suferit, deci vor primi bursele, mai ales că în luna martie ei vor ajunge la un salariu de 5.700 de lei, dar nu vor rămâne până atunci fără burse. A fost o scăpare în lege care va fi corectată, am înţeles chiar, joi, prin ordonanţă de urgenţă. Mai şi greşim. Important este că le vedem, le reparăm rapid (greşelile - n.r.), astfel încât oamenii să nu sufere. Rău este când persişti într-o greşeală cu încăpăţânare", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Cum s-a ajuns aici

De la 1 iulie a intrat în vigoare Legea salarizării unitare care, printre altele, abrogă o serie de articole din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice. Art. 38 din aceeaşi lege reglementează menţinerea la nivelul actual a veniturilor asimilate salariilor. Bursa rezidenţilor nu este însă venit asimilat salariului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne