Dragnea, cu o nouă valiză: Iohannis - şef de grup infracţional organizat, cel dintâi penal ajuns în vârful statului

Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a remarcat printr-un nou atac extrem de dur la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.
Liviu Dragnea (Presedinte PSD);
Liviu Dragnea (Presedinte PSD); (Florin Chirila/Epoch Times)

La scurt timp după ce şeful statului a lansat, luni, la lucrările Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România un apel pentru înlocuirea Guvernului Dăncilă, catalogat ”un accident al democraţiei româneşti”, liderul PSD Liviu Dragnea a ieşit şi el în conferinţă de presă în cadrul căreia a lansat un atac de o duritate rarisimă contra lui Klaus Iohannis, pe care l-a numit preşedinte "de carton", preşedinte "fake" şi şef de grup infracţional organizat.

Şeful PSD a susţinut că Iohannis este un preşedinte "de carton" pus în vitrină de servicii şi susţinut de acestea. Pentru a-şi "susţine" spusele, Dragnea a venit cu o nouă valiză despre care a spus - trimitere la valiza Rise Project pe care liderul PSD tot încearcă să o arunce în derizoriu - că ar fi fost găsită în curte de un localnic din Sibiu care "a zis că a găsit-o în curte, a dat-o unui prieten care a dat-o altui prieten."

După ce a deschis valiza în care erau documente pe care scria mare Rise Project, Dragnea a început să acuze presa că nu scrie despre ilegalităţile pe care, spune el, le-ar fi comis Iohannis, apoi s-a lansat în tirade împotriva preşedintelui Iohannis, pe care l-a numit "şef de clan, şef de Grup Infracţional Organizat".

"Am văzut cu toţii că de foarte mult timp deşi nişte jurnalişti fac dezvăluiri chiar cutremurătoare, bine documentate cu privire la activitatea posibil infracţională a preşedintelui Iohannis, aceste ştiri ori nu se prezintă, ori mor repede, cu totul si cu totul întâmplător, foarte ciudat. Şi am zis să le tot reiau eu, cel puţin atunci când sunt dat în direct... pentru că eu cred că românii au drept legitim să ştie cine este şi ce a făcut cu adevărat acest personaj.

Ceea ce vedem noi la acest preşedinte fake este doar o imagine falsă, este un personaj de carton pus în vitrină şi susţinut în continuare de statul paralel. Mulţi procurori l-au descris ca un şef de clan, de grup infracţional organizat când a fost primar şi nu numai. Până la ora asta putem vorbi de 17 dosare penale pentru acest domn care vorbeşte cu atâta plăcere despre penalii care s-au cocoţat în vârful statului. Vârful statului e preşedintele la noi, el e preşedintele.

Spunea că nu a fost urmărit penal niciodată în niciun dosar - minciună, a fost urmărit în mai multe dosare, i-a minţit pe cetăţenii români. În timp ce juca rolul Albă ca Zăpada, el era cel dintâi penal ajuns în vârful statului. Procurorii n-au văzut, n-au cercetat, l-au protejat... şi cred că or să mă apară informaţii despre acest preşedinte fals, mincinos şi care a comis nişte infracţiuni, săptămâna viitoare voi veni cu o nouă valiză", a declarat Dragnea.

Pe un ecran din sala de conferinţă a rulat şi un spot presupus incriminator pentru Iohannis, practic un colaj de imagini, ştiri etc. cu un narator pe fundal. Mai exact, filmul era axat pe ideea că Iohannis ar fi omis să treacă în declaraţia de avere unele sume încasate din închirierea unor imobile, aşa arătând, potrivit lui Dragnea, lucrul "bine făcut" al preşedintelui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne