Dragnea, contre cu presa pe tema MCV. Liderul PSD refuză obstinat să răspundă la întrebări

Întrebat de presă în ce măsură va implementa Parlamentul României recomandările din MCV, Dragnea a făcut tot posibilul să evite un răspuns direct la întrebare.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a refuzat luni, în mod obstinat să răspundă la întrebările presei cu privire la respectarea recomandărilor făcute de Comisia Europeană în raportul MCV.

După ce a pasat întrebările a doi reporteri pe tema raportului MCV - raport care, reamintim, este extrem de critic la adresa acţiunilor PSD-ALDE în materie de Justiţie şi în care puterea este somată să facă "imediat" un pas în spate privind legile Justiţiei/Codurile Penale şi să suspende procedurile de numire/revocare care vizează procurorii şefi -, Dragnea a fost "încolţit" spre finalul conferinţei de reporterul Digi, care i-a solicitat să răspundă în ce măsură va implementa Parlamentul României recomandările din MCV?

Redăm dialogul reporter - lider PSD

Reporter: Săptămâna trecută am avut cel mai dur MCV prezentat de Comisia Europeană. Avem 8 puncte noi. În ce măsură va ţine cont Parlamentul României de recomandările din MCV?

Dragnea - Deja am ajuns la al treilea rând de a fi puse aceleaşi întrebări, cred că pasul următor e să vă punem noi întrebări. Deşi am atacat subiectul ăsta, am răspuns la subiectul acesta.

Reporter - Nu aţi răspuns la întrebarea, în ce măsură Parlamentul României va implementa recomandările din MCV?

Dragnea - Atunci reiau... Parlamentul României va acţiona ca Parlamentul fiecărui stat membru.

Reporter: Veţi ţine cont de aceste recomandări, da sau nu?

Dragnea, ironic: Test grilă... Parlamentul României va acţiona ca Parlamentul fiecărui stat membru.

Reporter: Există o decizie CCR din 2012 care spune că recomandările MCV sunt obligatorii pentru Parlamentul României.

Dragnea: Nu sunt specialist în constituţionalitate.

Reporter - Şi atunci veţi îndeplini aceste recomandări, sau veţi ţine cont de ele doar într-o anumită măsură.

Dragnea - V-am răspuns de trei ori la această întrebare. Înţeleg că nu mai sunt întrebări. Vă mulţumim!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne