Dragnea contrazice cetăţenii şi Primăria: De când e Gabi Firea primar nu s-a tăiat niciun pom!

În pofida faptului că internetul s-a umplut cu fotografiile copacilor tăiaţi de pe Kiseleff, iar Primăria Capitalei admite şi ea că s-au tăiat copaci, Liviu Dragnea neagă evidenţa: "nu s-a tăiat niciun pom!", susţine liderul PSD.
Copac tăiat pe Kiseleff
Copac tăiat pe Kiseleff (Andreea Sfarlea)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea susţine de când Gabriela Firea este primar general nu s-a tăiat niciun copac pe bulevardul Kiseleff.

"Gabi Firea este sprijinită de partid, a fost sprijinită să câştige alegerile, este şi acum. Am văzut o ştire că Gabi Firea a tăiat pomii pe Kiseleff. Nu există aşa ceva. Nu s-a tăiat niciun pom. Vreau să vă spun ceva, e foarte simplu, dacă pe Kiseleff s-ar tăia o crenguţă toate televiziunile ar fi acolo, că e Kiseleff. Alea erau poze de nu ştiu când. Nu avea cum ca să se taie un pom pe Kiseleff, ca să se taie un pom trebuie să fie blocat Kiselefful. De când e Gabi Firea primar nu s-a tăiat niciun pom", afirmat Dragnea, preluat de stirpesurse.ro, la România TV.

Declaraţiile liderului PSD vin în contextul în care pe Facebook au circulat zilele acestea zeci de fotografii cu buştenii lăsaţi în urmă de drujbaşi pe Kiseleff şi cu trunchiuri tăiate în bucăţi gata să fie încărcate în maşini. Copacii au fost tăiaţi dimineaţa devreme, motiv pentru care mişcarea a fost sesizată de bucureşteni post-factum.

Copaci tăiat pe Kiseleff
Copaci tăiat pe Kiseleff (Andreea Sfarlea)

De altfel, la solicitarea Epoch Times, Primăria Capitalei a confirmat tăierea copacilor, motivând că aceştia erau uscaţi sau în declin biologic.

"- Direcţia de Mediu prin Serviciul Avize şi Acorduri a emis la solicitarea ADP Sector 1, avizul nr. 3126/29.06.2016 privind defrişarea unui număr total de 72 exemplare arbori uscaţi 80-100% sau în declin biologic,

- executarea lucrărilor a fost realizată de către ADP Sector 1 în perioada 05-07 iulie 2016

- ADP Sector 1 elimină şi rădăcinile arborilor uscaţi pregătind astfel terenul pentru plantările compensatorii din toamna acestui an.", preciza Primăria Capitalei într-un răspuns trimis Epoch Times în data de 8 iulie 2016.

Copac scos din rădăcini, Kiseleff
Copac scos din rădăcini, Kiseleff (Andreea Sfarlea)

Copac tăiat pe Kiseleff
Copac tăiat pe Kiseleff (Andreea Sfarlea)

Mai multe despre copacii tăiaţi pe Kiseleff puteţi citi aici

În ceea ce priveşte televiziunile, atât digi24.ro cât şi ProTv au realizat reportaje pe acest subiect.

Primăria Capitalei a confirmat şi tăierile de copaci din Cişmigiu, Cuza, şi Titan, susţinând, de asemenea că arborii defrişaţi erau uscaţi.

"In Grădina Cişmigiu se execută lucrările de defrişare a arborilor uscaţi 100% conform avizului nr. 4497/08.09.2015. Pentru refacerea fondului vegetal, ALPAB are obligaţia plantării unui număr de 35 arbori. (...)

În ceea ce priveşte defrişarea arborilor din parcurile Cuza şi Titan (IOR), menţionăm că la solicitarea Primăriei Sectorului 3 – Serviciul Administrarea Domeniului Public, a fost emis avizul nr. 1742/16.06.2016 privind defrişarea a 30 de exemplare arbori uscaţi 80 - 100% sau în declin biologic.", scria Primăria Capitalei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne