Dragnea: Campania pentru "Cuminţenia Pământului", o acţiune de imagine a "marelui patriot" Cioloş

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea îl acuză pe premierul Dacian Cioloş că se foloseşte de campania pentru "Cuminţenia Pământului" în interes personal, pentru a-şi construi imaginea de "mare patriot".
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Campania pentru "Cuminţenia Pământului" nu a fost altceva decât o acţiune pentru construcţia imaginii de "mare patriot" a premierului Dacian Cioloş, a acuzat sâmbătă, pe contul său de Facebook, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"România a pierdut definitiv mai multe picturi din "Colecţia Manu" pentru că Guvernul Cioloş nici măcar nu a catadicsit să răspundă la notificarea prin care era anunţat că îşi poate exercita dreptul de preemţiune privind achiziţia lor. Iată adevăratul interes al guvernării Cioloş pentru cultura românească.

Devine limpede acum că toată campania pentru "Cuminţenia Pământului" nu a fost altceva decât o acţiune pe bani publici pentru construcţia imaginii de "mare patriot" a tehnocratului. În scurt timp, PSD va prezenta componenta culturală din programul său de guvernare, care cuprinde inclusiv măsuri pentru protejarea patrimoniului cultural.

Cu o zi în urmă, premierul Dacian Cioloş le-a mulţumit celor peste 100.000 de români care s-au implicat în campania de subscripţie naţională dedicată achiziţiei operei lui Constantin Brâncuşi, 'Cuminţenia Pământului' şi care, împreună, în numai patru luni, au donat peste un milion de euro.

"Având în vedere numărul impresionant de donaţii din ultimele zile, luăm în considerare prelungirea perioadei de subscripţie. Mai mult decât recuperarea unei opere a patrimoniului cultural naţional, această campanie este despre asumarea individuală a unor valori naţionale, despre unitatea şi solidaritatea noastră ca popor în jurul acestora", a adăugat şeful Executivului.