Dragnea aruncă la coş Formularul 088 - "coşmarul oamenilor de afaceri"

Formularul 088 - o povară birocratică, din cauza căreia mii de firme româneşti au fost blocate abuziv - nu mai are zile multe, a anunţat liderul PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD)
Liviu Dragnea(Presedinte PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)

Guvernul Grindeanu trebuie ca, în această săptămână, să elimine "corvoada" numită Formularul 088, o povară birocratică care a blocat abuziv mii de companii, a precizat miercuri, pe pagina sa de Facebook, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"În 2016, Formularul 088 a fost coşmarul oamenilor de afaceri. O povară birocratică, din cauza căreia mii de firme româneşti au fost blocate abuziv! De altfel, este prima dată, în ultimii 8 ani, când numărul de firme închise a fost mai mare decât cel al firmelor înfiinţate", a declarat Dragnea.

Potrivit liderului PSD, în Programul de guvernare al partidului se precizează că măsurile de simplificare şi debirocratizare constituie o prioritate.

"Am şi dovedit acest lucru, eliminând cele 102 taxe nefiscale. Continuăm! ANAF-ul trebuie să-şi facă treaba, fără a pasa însă responsabilitatea pe spatele antreprenorilor corecţi. De aceea, am cerut guvernului PSD ca, în această săptămână, să elimine corvoada numită Formularul 088!", a subliniat Dragnea.

Liderul PSD a adăugat că această măsură nu prezintă implicaţii bugetare, din contră, "va stimula crearea de noi companii".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne