Dragnea: Ar fi bine ca toţi românii să se trezească şi să înţeleagă ce se întâmplă cu adevărat în această ţară

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

În plină campanie electorală pentru europarlamentare, preşedintele PSD Liviu Dragnea s-a dezlănţuit din nou, vineri, într-un discurs susţinut la Botoşani, la adresa adversarilor săi politici care ar fi conectaţi cu un aşa-zis "sistem mafiot, subteran, paralel" ce vrea să distrugă România.

"M-am tot gândit în ultima perioadă ce îi mână pe aceşti adversari ai noştri şi eu cred că sunt şi adversari ai României. În primul rând, cred că le e frică că noi am putea să reuşim, pentru că reuşita noastră înseamnă de fapt reuşita României, că fiecare român va avea un trai mai bun şi o creştere durabilă, permanentă şi continuă a veniturilor, va avea condiţii mai bune de trai, de locuire, condiţii mai bune în spitale, vor fi şanse mult mai mari pentru fermieri. Sunt speriaţi că toate mafiile mai mici sau mari construite pentru importuri, pentru alte afaceri din România se vor destrăma, vor dispărea, şi miliarde de euro, în loc să fie furate, vor rămâne pentru dezvoltarea acestei ţări. Sunt de asemenea speriaţi că în fiecare zi ies la iveală toate abuzurile pe care le-au făcut în ultimi ani. Românul până nu simte pe pielea lui nu prea crede, dar prea s-au adunat foarte multe şi poate ar fi bine ca toţi românii să se trezească şi să înţeleagă ce se întâmplă cu adevărat în această ţară", a declarat Dragnea.

Liderul PSD pretinde că nu există la ora actuală în România vreun primar care să nu aibă "vreun denunţ făcut şi pus la sertar", pentru că "nu se ştie când trebuie să îi vină rândul şi lui".

"Le e frică de faptul că pensionarii din România s-ar putea, în sfârşit, să înţeleagă, în această zăpăceală de comunicare din România din ultimele luni, cine îi sprijină şi cine a vrut să le taie pensiile şi cine le-a impozitat pensiile. Într-o parte suntem noi, cu colegii de la ALDE, cu care am pus în practică un program de guvernare care creşte România. De cealaltă parte sunt partide care sunt toate conectate cu nişte structuri care nu ar trebui să aibă legătură cu politica: cu serviciile secrete, cu alte servicii tot secrete, cu un sistem mafiot, subteran, paralel, care nu vor ca cetăţenii din România să ajungă la maturitatea politică necesară pentru a prelua într-adevăr controlul popular, democratic al instituţiilor din această ţară. S-au învăţat în toţi aceşti ani de zile ca, indiferent de cine câştigă alegerile, să fie două variante: dacă cei care câştigă alegerile pleacă spinarea, se duc şi predau partidul, predau guvernul securiştilor sunt bine-mersi. Sunt cocoloşiţi, dar nu mai controlează ei. Deciziile se mută în mâna securiştilor. Ei hotărăsc cine să fie în funcţie, ce firmă să funcţioneze, pe cine să bage în puşcărie, pe vreun antreprenor care are o firmă care poate deranja o firmă străină. Ei hotărăsc pe cine să sprijine şi pe cine să salte. Şi cei care au câştigat puterea spun: noi suntem la putere şi noi guvernăm. Şi este o minciună. Sau este varianta în care, se pare că pentru prima dată, o forţă politică, în urma alegerilor, a hotărât să nu predea puterea unor structuri care nu trebuie să gestioneze această putere. Şi de aici a început toată această nebunie", a precizat Dragnea.

Declaraţiile integrale în materialul video.