Dragnea anunţă Congres extraordinar: "Vreau să eliberăm societatea de presiunile pe care le pun grupuri nedemocratice şi ilegitime!"

Contestat de unii colegi de când cu demiterea lui Tudose şi formarea noului Guvern, Dragnea vrea un congres la care social-democraţii să îi dea votul lor de încredere. Acesta nu este însă unicul motiv al organizării evenimentului, liderul PSD având în minte şi punerea la punct a "instituţiilor de forţă."
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat miercuri că îşi doreşte organizarea unui congres extraordinar al partidului în luna martie. În cadrul acestui congres, Dragnea va cere un vot de încredere din partea colegilor.

Un alt motiv al organizării congresului, pe lângă validarea lui Dragnea, va fi "punerea instituţiilor de forţă în matca lor constituţională". Un alt scop al congresului va fi "relansarea programului de guvernare", program care, reamintim, este văzut de mulţi cetăţeni şi de Opoziţie drept un eşec răsunător. Astfel, potrivit PNL, PSD a pus în operă doar 33 din cele 724 măsuri promise.

"Vreau să eliberăm societatea românească de presiunile pe care le pun grupuri nedemocratice şi ilegitime asupra instituţiilor democratice. Vreau să ne implicăm în democratizarea societăţii româneşti şi a pune instituţiile de forţă strict în matca lor constituţională. Vreau să angajăm PSD-ul în cel mai ambiţios program de dezvoltare pe termen lung din istoria României. Acestea sunt principalele motive pe care o să le prezint colegilor mei astăzi pentru a convoca în martie congresul extraordinar al PSD", a mai declarat Dragnea.”, a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Anunţul lui Dragnea despre "instituţiile de forţă" vine în contextul în care DNA este din nou în centrul unui uriaş scandal stârnit de un fost deputat PSD, condamnat la 5 ani de închisoare în primă instanţă. Acesta a făcut publice la Antena 3 şi RTV o serie de înregistrări audio din care ar trebui să reiasă ideea că procurorii fabrică probe. DNA neagă acuzaţiile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne