Dragnea: Acesta este răspunsul la toate atacurile din ultima vreme

Liderul PSD Liviu Dragnea le răspunde adversarilor săi politici care l-au atacat în ultima vreme prezentând măsurile adoptate de Guvernul Grindeanu.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Impactul total al măsurilor pe care Guvernul Grindeanu urmează să le ia în perioada imediat următoare este de 2,65 miliarde de lei, a declarat miercuri, pe pagina sa de Facebook, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"Acesta este răspunsul la toate atacurile din ultima vreme: măsurile adoptate de guvernul nostru, al tuturor românilor! Fiecare măsură, beneficiarii ei, impactul bugetar, precum şi termenul de la care intră în vigoare. Iar toate au fost promisiuni făcute în campanie, pe care, iată, deja le-am onorat. Impactul total este de 2,65 miliarde lei. Faceţi singuri calculele... ce s-ar fi putut face cu 10 miliarde lei, pierduţi pe drum de tehnocraţi", a scris Liviu Dragnea.

Potrivit News.ro, măsurile care vor intra în vigoare la 1 februarie sunt: "creşterea salariului minim la 1.450 lei, creşterea cu 20% a salariilor din administraţia publică locală, creşterea cu 50% a salariilor actorilor şi artiştilor, deducerea din impozitul pe venit a abonamentelor medicale (400 euro/an), eliminarea plafonului plăţii CASS şi CAS, eliminarea plăţii CASS pentru pensionari, eliminarea impozitului pe venit pentru pensiile mai mici de 2.000 lei".

Preşedintele PSD a arătat că la 1 iulie va intra în vigoare creşterea punctului de pensie la 1.000 lei, iar la 1 martie se va majora pensia minimă la 520 lei. Şi studenţii vor beneficia, începând cu 1 februarie, de gratuitate la călătoriile pe căile ferate şi creşterea alocării pe student pentru fondul de burse de la 83/lună la 201/lună.

Totodată, impozitul de 1% din cifra de afaceri pentru micro întreprinderile cu venituri mai mici de 500.000 euro va intra în vigoare în intervalul 1 martie – 1 iulie, în timp ce impozitul zero pentru transferul proprietăţii cu valoare mai mică de 450.000 şi 3% pentru pentru diferenţa care depăşeşte această sumă se va aplica de la 1 martie.

În acelaşi timp, de la 1 februarie ar urma să intre în vigoare şi următoarele măsuri: "eliminarea impozitului pe profit pentru primii 10 ani pentru firmele cu activităţi de inovare şi cercetare-dezvoltare; eliminarea plăţii CASS pentru veniturile suplimentare din dobânzi, dividente; creşterea veniturilor lunare pentru asistenţii persoanelor cu handicap la 1.450 lei, creşterea indemnizaţiei lunare minime pentru concediul de creştere a copilului de la 1.062 lei la 1.232 lei; creşterea stimulentului de inserţie de la 531 lei la 616 lei".