Dragnea "abia se abţine" să nu-i dea o replică lui Martin Schulz

Pus într-o lumină deloc favorabilă de către fostul preşedinte al Parlamentului European, Martin Schulz, Liviu Dragnea susţine că îi va da o replică acestuia după ce se termină alegerile din Germania, unde Schulz aspiră la funcţia de Cancelar.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Nu demult, liderul Partidului Social-Democrat din Germania, Martin Schulz, declara - răspunzând la interpelarea unui tânăr - că i-a transmis personal lui Dragnea că legile prin care PSD a vrut să micşoreze pedepsele pentru fapte de corupţie sunt absolut greşite. Întrebat astăzi de un jurnalist cum comentează aceste declaraţii, Liviu Dragnea a dat un răspuns acid:

"N-am avut plăcerea şi onoarea să vorbesc cu dl Schulz. Mă abţin cu greu să-i dau o replică. Aştept până se termină alegerile (din Germania - n.r)", a răspuns marţi Liviu Dragnea, citat de Hotnews.

Reamintim că Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European şi aspirant la postul de Cancelar al Germaniei, a fost interpelat, în timpul unei vizite electorale, de un tânăr român stabilit în Germania.

"Vă întreb, ce le transmiteţi românilor din România şi Germania în legătură cu modificările propuse care prevedeau reducerea faptelor pentru corupţie? Şi cum vă poziţionaţi referitor la Liviu Dragnea, ca persoană politică?", l-a întrebat tânărul pe Schulz.

Redăm răspunsul lui Schultz, distribuit pe Facebook printr-o postare video de Irimia Balasz, românul ce l-a interpelat pe liderul social-democraţilor germani:

"Vă spun acum 3 puncte, pe care le-am transmis şi domnului Dragnea personal. Aceste legi sunt absolut greşite. Şi dacă aş fi fost la voi, şi eu aş fi fost la demonstraţii. Corupţia trebuie eliminată de la rădăcini şi dacă în partidul meu există corupţi, eu personal voi rezolva problema. Apropo, am dat afară un vicepreşedinte din fracţiunea mea, Adrian Severin (2011), exact pentru aşa ceva", i-a răspuns Martin Schulz românului.