Două treimi din muncitorii ţărilor în curs de dezvoltare vor fi înlocuiţi cu roboţi

Utilizarea tot mai intensă a roboţilor la locuri de muncă va duce în viitorul apropiat la o situaţie critică în care 75% dintre oamenii lumii nu vor avea un loc de muncă.
(Shutterstock)

Un nou raport alarmant din partea ONU sugerează că perioada automatizării şi a forţelor de muncă dominate de roboţi va sosi mai repede decât s-a crezut iniţial. ONU susţine acum că două treimi din forţa de muncă umană din ţările aflate în curs de dezvoltare vor fi înlocuite de automatizare.

ONU susţine că va fi necesar un Venit de Bază Universal pentru întreţinerea celor 75% dintre oamenii ce vor rămâne fără un loc de muncă.

Anterior, Anti-Media a susţinut că jumătate din forţa de muncă americană ar putea fi înlocuită de automatizare în următoarele două decenii. Statisticile unui al raport au sugerat că automatizarea ar putea lăsa 1,7 milioane de camionagii fără o slujbă într-un deceniu.

Raportul UNCTAD al ONU susţine că, vorbind la o scară globală, vedem o “dezindustrializare prematură”.

“Utilizarea tot mai mare a roboţilor în ţările dezvoltate riscă să deterioreze avantajul tradiţional forţă de muncă-cost în ţările aflate în curs de dezvoltare”, explică raportul ONU.

Un alt raport tulburător din partea Băncii Mondiale susţine:

“Tipurile de locuri de muncă ce ar putea fi supuse automatizării este de fapt mult mai mare în ţările aflate în curs de dezvoltare decât în cele dezvoltate, unde multe dintre acele meserii au dispărut deja”.

Ţările aflate în curs de dezvoltare sunt sfătuite să reacţioneze la noile “tehnologii perturbatoare” prin adoptarea tehnologiei digitale radicale şi “politici macroeconomice, industriale şi sociale încurajatoare”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură