Două state paralele. "În cel al lui Dragnea oligarhia este un atu, cei lipsiţi de caracter sunt promovaţi"

Există un stat paralel al sărăciei care naşte sărăcie, al incompetenţei care naşte incompetenţă, al exodului către alte ţări, după ce speranţa la un trai decent în România a dispărut, a remarcat deputatul Adrian Claudiu Prisnel.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În România zilelor noastre există într-adevăr două state paralele, "unul al nostru, cu problemele reale, unul al lor, al celor privilegiaţi", statul liderului PSD Liviu Dragnea, a atras atenţia, pe pagina sa de socializare, deputatul USR Adrian Claudiu Prisnel.

"Există un stat paralel în România. E vizibil şi ascunde milioane de poveşti ale oamenilor care trăiesc zilnic cu întrebarea „ce vom pune mâine pe masă?”, ale copiilor care riscă să abandoneze şcoala din cauza sărăciei, ale bătrânilor abandonaţi într-o sărăcie extremă, ale mamelor adolescente care trăiesc zilnic drame neştiute, ale femeilor victime ale violenţei domestice, ale elevilor pradă analfabetismului funcţional promovat de sistemul de educaţie ineficient, ale miilor de pacienţi trataţi zilnic în spitale infecte, ale sutelor de mii de români care zilnic se confruntă cu ineficienţa statului. Există un stat paralel al sărăciei care naşte sărăcie. Al incompetenţei care naşte incompetenţă. Al exodului către alte ţări, după ce speranţa la un trai decent în România a dispărut", a declarat Prisnel.

Parlamentarul a invitat opinia publică să îşi aplece atenţia asupra statului paralel uitat de Liviu Dragnea, de PSD şi de toţi cei care s-au plimbat la Guvernare în ultimii 27 de ani:

Rata părăsirii timpurii a şcolii. O problemă care ne plasează pe primul loc în Europa şi un procent care arată faţa dramatică a statului paralel. Am adresat o întrebare Ministerului Educaţiei cu privire la măsurile luate pentru reducerea fenomenului. Răspunsul arată lipsa unei strategii coerente şi un interes scăzut pentru subiect, deşi datele transmise sunt dramatice. 18,5% copii părăseau şcoala în anul 2016. Cum se combate acest lucru? Prin programe care vizează introducerea de imprimante 3D în şcoli şi un „sistem de avertizare pentru abandonul şcolar timpuriu” finanţat cu suma derizorie de 15.000 de euro.

România ca Siria. Nouă români pleacă din România în fiecare oră. Suntem a doua ţară din lume la capitolul emigraţiei, după Siria - zonă decimată de un lung război civil. Şi România este sub asediul continuu al PSD.

Sărăcia cruntă. În timp ce în statul lui Dragnea românii o duc excepţional, economia creşte la un nivel nemaiîntâlnit iar apropiaţii partidului beneficiază de locuri plătite cu mii de euro, România este ţara care se află pe primul loc la capitolul sărăcie din Europa. Aproape 50% dintre copii se află în risc de excluziune socială. Unul din doi copii nu are parte de un trai decent şi o dezvoltare normală. Aproape 8 milioane de români trăiesc, de asemenea, în sărăcie. Aproape jumătate din ţară.

În statul paralel, aproape jumătate dintre elevi sunt analfabeţi funcţional. Să ne imaginăm ce înseamnă această problemă pentru economie. O generaţie întreagă va fi nepregătită pentru profesia aleasă. O problemă care nici măcar nu este pe masa lui Liviu Dragnea. Un sistem de educaţie subfinanţat care afectează dezvoltarea României. Fără oameni educaţi, nu vom putea avansa niciodată.

Spitalele din România pun pacienţii în pericol de infecţii. Pacienţii care vin să se trateze sunt ucişi de mizeria din spitale, de lipsa de medicamente şi de personalul redus. Cu toate astea, sistemul de sănătate rămâne în continuare ignorat.

O clasă politică care ignoră. Un stat paralel ignorat de Liviu Dragnea şi apropiaţii lui. Ce fac în schimb? Îşi creează adversari invizibili din Soros, multinaţionalele, binomul şi o ocultă mondială care nu-i lasă să guverneze. Provoacă dezbinare printre români şi ne distrag de la problemele reale.

Deputatul USR a opinat că există într-adevăr două state paralele: "unul al nostru, cu problemele reale, unul al lor, al celor privilegiaţi".

"În statul lui Dragnea oligarhia care parazitează societatea este un atu, iar cei lipsiţi de caracter şi principii, agresivi şi fără o minimă cultură sunt promovaţi în cele mai înalte funcţii. În statul lui Dragnea problema principală e cum să scapi de dosarul penal după ce ai furat sume inimaginabile. Iar războiul lor e cu noi. Războiul statului lui Dragnea e cu cei săraci, cu medicii, cu acei copii care abandonează şcoala prea devreme, cu cei care fug din România, cu mamele minore. Cu fiecare dintre noi", a conchis Prisnel.