Două proiecte importante pentru UDMR, adoptate înainte de votul pentru învestirea Guvernului

Miercuri, după conferinţa de presă susţinută împreună cu Tudose, Dragnea confirma că va merge la discuţii cu UDMR-ul, dar că vor fi discuţii, nu negocieri. Este posibil ca negocierile să fi avut loc însă înainte căci marţi, Senatul majoritar PSD-ALDE a votat două proiecte importante pentru formaţiunea lui Hunor.
Vot în Camera Deputaţilor
Vot în Camera Deputaţilor (cdep.ro)

Plenul Senatului a adoptat marţi, cu o zi înainte ca UDRM să decidă dacă votează guvernul, două proiecte de lege importante pentru maghiari. Mai exact, este vorba de două proiecte privind Legea educaţiei, principala prevedere fiind că examenele de evaluare naţională şi de bacalaureat să fie diferenţiate, cu subiecte pe baza programei din manualele în limbile minorităţilor, relatează Hotnews. Senatul este camera decizională în aceste cazuri, cele două legi merg la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

Cele două proiecte au primit dimineaţă raport de la comisia de învăţământ, pentru a fi apoi introduse suplimentar pe ordinea de zi a plenului. Reamintim că miercuri, după ce formula noului Guvern a fost stabilită oficial, Dragnea şi Tudose s-au întâlnit cu liderii UDMR, pentru a îi convinge să dea un vot pentru noul cabinet. Kelemen Hunor a salutat votul din Senat pe aceste proiecte.

Proiectele erau parte din pachetul de solicitări pe care UDMR îl avea şi înainte de votul la moţiunea de cenzură, când, pe fundalul valului de indignare stârnit de negocieri nu doar pe reţelele sociale, ci şi chiar în sânul PSD, înţelegerea între liderii coaliţiei şi UDRM a picat.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne