Două mari site-uri de pe "DarkWeb", anihilate după o operaţiune de proporţii

Două dintre cele mai mari site-uri de comerţ ilegal de pe "DarkWeb" au fost anihilate după o operaţiune de proporţii la care a contribuit şi Bitdefender, relatează hotnews.ro.
(Captură Foto)

O investigaţie globală la care au participat autorităţi din SUA, Europa, dar şi companii de securitate informatică a dus la închiderea a două mari platforme de pe Dark Web (internetul întunecat), locuri unde se vindeau droguri, arme şi acte false.

Cele două platforme - AlphaBay şi Hansa, prima şi a treia cele mai mari pieţe din Dark Web la nivel global, au vândut de peste un miliard de dolari.

Dark Web-ul conţine pagini ascunse motoarelor de căutare tradiţionale unde sunt comercializate diverse produse ilegale.

Operaţiunea globală condusă de Biroul Federal de Investigaţii (FBI), DEA (Agenţia Americană de Combatere a Traficului de Droguri) şi Poliţia Naţională Olandeză, alături de Europol, cu sprijinul Bitdefender, a anihilat infrastructura clandestină unde se comercializau peste 350.000 de bunuri şi mărfuri ilegale, inclusiv arme de foc, droguri şi ameninţări informatice.

Arestarea celor trei administratori şi destructurarea grupărilor este o lovitură dură dată criminalităţii informatice şi una dintre cele mai complexe operaţiuni transfrontaliere din ultimii ani.

Pentru a citi articolul integral intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe