Dosarul Tel Drum. Lazăr trebuie să decidă până mâine cine face ancheta, DNA sau secţia Adinei Florea?

Augustin Lazăr este chemat să tranşeze conflictul declanşat de cererea Adinei Florea de preluarea a dosarului Tel Drum de la DNA.
Augustin Lazar
Augustin Lazar (Florin Chirila/Epoch Times)

DNA a declanşat un conflict de competenţă şi i-a cerut procurorului general al României, Augustin Lazăr, să decidă cine face ancheta Tel Drum în care este investigat liderul PSD, Liviu Dragnea, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Demersul DNA vine în condiţiile în care miercuri, procuroarea Adina Florea de la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a solicitat pentru a patra oară transmiterea dosarului Tel Drum.

Florea a dat chiar şi un termen limită DNA-ului pentru predarea dosarului, respectiv 22 februarie. În caz contrar, i-a avertizat pe procurorii DNA că riscă să fie acuzaţi de obstrucţionarea Justiţiei.

Potrivit unei ordonanţe semnate pe 20 februarie de Adina Florea şi consultate de G4Media.ro, Secţia solicită predarea dosarului nr. 986/P/2014 (Tel Drum), susţinând că acesta constituie mijloc de probă în soluţionarea dosarului nr. 1164/P/2018, aflat pe rolul SIIJ şi care ar viza un magistrat. Deocamdată nu se ştie pe cine vizează şi ce conţine dosarul Secţiei nr. 1164/P/2018.

În consecinţă, DNA a solicitat procurorului general al României să decidă cine face ancheta. Până vineri, cererea de soluţionare a conflictului de competenţă este analizată de procurorii Serviciului de Îndrumare şi Control (SIC), din subordinea directă a procurorului general. La SIC lucrează în acest moment şi Laura Codruţa Kovesi, fosta şefă a DNA.

Reamintim că în dosarul Tel Drum, Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Articolul integral poate fi citit aici.