Dosarul retrocedărilor. Instanţa a decis - Viorel Hrebenciuc rămâne după gratii

(photos.com)

Liderul PSD Viorel Hrebenciuc, acuzat de corupţie în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, va rămâne după gratii, a decis joi, în mod definitiv, completul de cinci magistraţi ai Curţii Supreme, respingând astfel contestaţia acestuia faţă de măsura arestului preventiv.

În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal şi fiul său, Andrei Hrebenciuc, aflat deja în arest preventiv, şi socrul premierului Victor Ponta, senatorul PSD Ilie Sârbu.

Hrenebciuc este acuzat că ar fi intervenit, prin socrul premierului, Ilie Sârbu, la Romsilva pentru ca instituţia să nu solicite anularea unei hotărâri prin care au fost împroprietăriţi ilegal oameni de afaceri cu peste 43.227 de hectare de pădure, prejudiciind astfel Romsilva cu 303.888.615 de euro.

Fostul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor se află în arest din 29 octombrie, fiind acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, spălare de bani, cumpărare de influenţă şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, constând în cazul de faţă în 43.000 de hectare de păduri.

Recent, procurorii DNA au început urmărirea penală a lui Hrebenciuc într-un alt dosar de trafic de influenţă. Procurorii au arătat că în timp ce Hrebenciuc îi promite lui Şova că îl va susţine la şefia PSD în detrimentul lui Liviu Dragnea şi Valeriu Zgonea, fostul purtătorul de cuvânt al PSD vorbea despre o lege care să aprobe amnistia şi graţierea, lege de care ar fi beneficiat şi Hrebenciuc, implicat în mai multe dosare penale grele. În acelaşi dosar, pesedistul este cercetat şi pentru că a făcut uz de relaţiile sale pentru a afla informaţii despre anchetele DNA care îl vizau.

Într-un al treilea dosar, Viorel Hrebenciuc este acuzat de trafic de influenţă la Consiliul Naţional al Audiovizualului. Hrebenciuc ar fi intervenit pe lângă mai mulţi membri ai CNA pentru a-l ajuta pe primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, să obţină licenţa pentru televiziunea Giga TV.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne