Dosarul Retrocedărilor: 10 ani de procese, condamnări de 120 de ani! Statul nu s-a constituit parte civilă

Radu Mazăre
Radu Mazăre (sursa imagine: Facebook)

Un complet de 3 judecători de la Înalta Curte a dat joi seară decizia definitivă în dosarul Retrocedărilor de pe litoral: 32 de persoane au fost găsite vinovate, s-au dat sentinţe totale de 120 de ani de închisoare, iar zeci de hectare s-au întors în proprietatea statului român sau a oraşului Constanţa, relatează ziare.com.

Dar asta nu pentru că statul român, prin reprezentanţii săi, şi-ar fi revendicat proprietăţile de sute de milioane de euro furate.
"Constată că persoanele vătămate - Statul Român, prin Ministerul Finanţelor Publice, şi Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanţa - nu s-au constituit părţi civile în cauză", este concluzia amară a judecătorilor, după zece ani de procese.

Miza principală a dosarului au fost terenurile din centrul oraşului Constanţa şi din staţiunea Mamaia, despre care instanţa a decis că au fost retrocedate fraudulos. Este vorba de un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro în dauna statului şi 36,16 milioane euro în dauna oraşului Constanţa.

Înalta Curte a decis anularea împroprietăririlor din epoca în care Radu Mazăre era primar al oraşului Constanţa şi că "Ministerul Finanţelor Publice, ca reprezentant al Statului Român, şi Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanţa vor întreprinde, în condiţiile legii civile, demersurile necesare pentru a intra în posesia bunurilor în privinţa cărora s-a restabilit situaţia anterioară".

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne