Dosarul OUG 13. Lazăr: "Procurorii s-au raportat mereu la conţinutul deciziei CCR"

Decizia de închidere a anchetei în dosarul OUG 13 se bazează pe motivarea CCR care arată clar că nu se pot depăşi anumite limite de constituţionalitate.
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Procurorii s-au raportat mereu la conţinutul deciziei Curţii Constituţionale, fiind hotărârea lor de a opri ancheta în cazul OUG 13, a declarat marţi procurorul general al României Augustin Lazăr.

Potrivit lui Lazăr, decizia de închidere a anchetei se bazează pe motivarea CCR, care arată clar că nu se pot depăşi anumite limite de constituţionalitate.

"Colegii noştri, după ce au efectuat actele care mai trebuiau făcute în dosar, s-au raportat mereu la conţinutul deciziei Curţii Constituţionale. A fost hotărârea lor şi a fost decizia lor de a opri ancheta şi de a clasa dosarul în aceste condiţii, pentru a nu depăşi limitele de constituţionalitate, care sunt foarte clar arătate în conţinutul deciziei Curţii Constituţionale. Procurorii sunt magistraţi independenţi şi nu au de gând să facă altceva decât să respecte deciziile Curţii Constituţionale, care sunt obligatorii pentru toată lumea", a declarat Augustin Lazăr la intrarea în sediul CSM.

Întrebat de ce decizia de clasare a fost dată abia luni, procurorul general a răspuns: "Niciodată colegii noştri nu se uită ce se întâmplă în spaţiul public pentru a emite o soluţie. Soluţiile sunt date atunci când ei apreciază că au toate elementele necesare pentru a se putea pronunţa în cauză".

Reamintim că Parchetul General invocă, în motivarea soluţiei de clasare a dosarului privind OUG 13, considerente care apar în decizia Curţii Constituţionale pronunţată în urma sesizării privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvernul României şi DNA, arătând că aspectele sesizate "nu pot face obiectul activităţii de cercetare penală".

Cercetările Parchetului vizau acuzaţii precum favorizarea făptuitorului, distrugere de probe şi fals intelectual.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne