Dosarul operaţiilor estetice: Sume uriaşe descoperite la medici de la Spitalul de Arşi

(photos.com)

Procurorii au reţinut vineri seară 9 cadre medicale de la Spitalul de Arşi din Bucureşti, printre care şi directorul medical Vitalie Stan şi şeful Secţiei Chirurgie Plastică, conferenţiar doctor Nicolae Antohi, suspectaţi de diagnostic fals, înşelăciune, fals intelectual şi luare de mită în dosarul operaţiilor estetice.

Medicii reţinuţi sunt prezentaţi, sâmbătă, Tribunalului Capitalei, cu propunerea de arestare preventivă.

În acest dosar, sunt urmărite penal 26 de persoane, pentru luare de mită, dare de mită, înşelăciune şi fals intelectual. Cercetările vizează 16 medici şi o asistentă din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reconstructivă şi Arsuri din Bucureşti, precum şi 9 pacienţi.

Cadrele medicale sunt acuzate că făceau internări ilegale folosindu-se de diagnostice false, în realitate însă efectuau operaţii estetice, pentru fiecare operaţie pretinzându-se mită între 450 şi 3.400 de euro, în funcţie de tipul intervenţiei.

Banii obţinuţi erau împărţiţi între membrii echipei care efectua operaţia, iar în cazul în care raportările acestora erau validate, CASMB deconta cca 5.000 de lei de operaţie.

Vineri, în timpul percheziţiilor s-au descoperit sume uriaşe în casele medicilor de la Spitalul de Arşi din Capitală, fiind nevoie de o maşină de numărat bani pentru a se constata sumele exacte. În casa unui singur medic, procurorii au găsit 170.000 euro, în contul altui medic au fost găsiţi 700.00 euro, însă au fost descoperite sume importante de bani şi în conturile celorlalţi medici vizaţi în dosar.

Conform site-ului sursazilei.ro, Anda Adam, Mihai Mitoşeru, Mădălina Secuianu, Răzvan Ciobanu, Mara Bănică şi Ioana Tufar s-ar afla pe lista pacienţilor medicilor esteticieni de la Spitalul de Arşi din Capitală.

Procurorii susţin că persoanele care doreau să efectueze operaţii estetice contactau medici angajaţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reconstructivă şi Arsuri, ca urmare a unor anunţuri postate pe internet sau la recomandarea altor pacienţi care au efectuat operaţii similare.

Medici specialişti în chirurgie plastică, reconstructivă şi estetică ofereau apoi consultaţii pacienţilor care doreau să facă astfel de operaţii estetice, atât în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reconstructivă şi Arsuri, cât şi la unele clinici private, afirmă anchetatorii.

Medicii sunt suspectaţi că internau fără drept persoane punând un diagnostic fals, foloseau fără drept logistica spitalului şi efectuau operaţii estetice - liposucţii, vaginoplastii, implant mamar, implant fesier - în timpul programului de lucru, a precizat Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Totodată, persoanele cercetate în anchetă ar fi cerut ca mită sume importante de bani pentru efectuarea operaţiilor şi ar fi decontat ilegal serviciile medicale, pe baza diagnosticelor false, prejudiciind astfel Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.