Dosarul "greilor" din fotbal va fi rejudecat

.
. (Photos.com)

Dosarul în care oamenii de fotbal Cristian Borcea, fraţii Becali, George Copos, Jean Pădureanu şi Mihai Stoica au fost acuzaţi de înşelăciune şi de evaziune fiscală va fi rejudecat la Curtea de Apel Bucureşti.

Invocând un viciu de procedură, unul dintre avocaţi a făcut o solicitare în acest sens la termenul precedent de judecată.

Instanţa supremă ar fi trebuit să dea o sentinţă definitivă luni, întrucât audierile au fost încheiate săptămâna trecută.

„Nu comentez deciziile justiţiei. Sunt nevinovat, nu am încasat niciun leu sau dolar de nicăieri şi nici în dosarul meu nu există cineva care să mă acuze că am luat bani”, a declarat Jean Pădureanu după aflarea deciziei magistraţilor pentru postul B1 TV.

La Curtea de Apel Bucureşti, inculpaţii primiseră următoarele condamnări:

Ioan Becali - 8 ani de închisoare cu executare, pentru înşelăciune şi evaziune fiscală

Victor Becali - 7 ani de închisoare cu executare, pentru înşelăciune şi evaziune fiscală

Cristi Borcea - 7 ani de închisoare cu executare, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani

George Copos - 5 ani de închisoare cu executare, pentru înşelăciune şi evaziune fiscală

Mihai Stoica - 4 ani de închisoare cu executare, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani

Gică Popescu, Gigi Neţoiu şi Jean Pădureanu - câte 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru înşelăciune şi evaziune fiscală.

În legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, cei opt oameni de fotbal au fost deferiţi justiţiei în 2 octombrie 2008, de către procurorii anticorupţie,

Transferurile au produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

alte articole din secțiunea Interne