Dosarul "Gaze ieftine pentru Ioan Niculae": Cel mai bogat român chemat la DIICOT

Ioan Niculae, patronul INTERAGRO.
Ioan Niculae, patronul INTERAGRO. (Facebook)

Cel mai bogat român, Ioan Niculae, s-a prezentat, vineri, la DIICOT, în dosarul Romgaz, cunoscut şi ca "Gaze ieftine pentru Ioan Niculae", în care este urmărit penal alături de fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, relatează Realitatea TV.

Afaceristul a fost chemat de procurori în legătură cu efectuarea expertizei în acest dosar.

Niculae este titularul dosarului "Gaze ieftine pentru Niculae", în această cauză fiind deferiţi instanţei şi foştii miniştri Vosganian şi Videanu, care în calitatea lor de miniştri au aprobat şi susţinut în Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele lui Niculae. Practic, cu sprijinul celor doi, societatea lui Niculae, SC INTERAGRO SA, a cumpărat gaze foarte ieftine de la unitatea naţională de interes strategic SNGN Romgaz, prejudiciul produs fiind estimat la aproximativ 130 milioane USD.

În februarie 2014, acuzaţiile de „complot" şi „subminare a economiei naţionale" aduse celor doi au fost schimbate cu „constituire a unui grup infracţional organizat” şi „abuz în serviciu" iar acuzaţiile aduse lui Niculae sunt: sustragere de sub sechestru, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani.

Ioan Niculae a fost pus sub urmărire penală pentru că a înstrăinat mai multe bunuri pe care procurorii instituiseră sechestru asigurător, ajutat de Domniţa Niculae (fosta soţie), Adina Elena Niculae (fiică) şi Nicoleta Mariana Toncea (actuala iubită).

Menţionăm în context că, recent, mai exact după arestarea fostului procuror şef DIICOT, Alina Bica, în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a avut loc un control intern, verificările vizând mai multe dosare economice care trenează de mult timp, printre care şi dosarele lui Adriean Videanu şi Varujan Vosganian.

Joi, 29 iunuarie, cu sau fără legătură cu acel control, Adriean Videanu a fost reţinut pentru 24 de ore, într-un dosar în care este vizată şi Alina Bica.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.