Dosarul "Gala Bute" pe "repede înainte". Breazu şi Topoliceanu audiaţi la DNA

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Lucrurile se precipită în dosarul Gala Bute. Atât fostul administrator al moşiei de la Nana a deputatei, cât şi Ana Maria Topoliceanu, fostă şefă a Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), care a făcut un denunţ împotriva Elenei Udrea, au fost aduşi luni la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru audieri.

Audierile celor două personaje cheie în dosar au loc în contextul în care în presă a apărut informaţia că Topoliceanu (prietenă cu Udrea) , ar fi făcut presiuni asupra lui Tudor Breazu pentru ca acesta să dea declaraţii împotriva fostei şefe PMP. În noile circumstanţe, nu este exclus ca cei doi să fie confruntaţi în cadrul audierilor.

Surse apropiate anchetei din dosarul „Gala Bute” au declarat pentru Evenimentul Zilei că denunţul făcut împotriva Elenei Udrea de către Ana Maria Topoliceanu ar fi fost infirmat după ce Breazu şi un alt martor din dosar ar fi prezentat înregistrări cu o discuţie în care Topoliceanu îi cerea acestuia să facă, la rândul său, un denunţ împotriva fostei candidate la preşedinţie.

Sursele au declarat că, pe 5 februarie, înainte ca Breazu să fi fost pus oficial sub acuzare, Ana Maria Topoliceanu l-ar fi apelat pe acesta, printr-un apel video pe FaceTime, pentru a îi cere să-i confirme declaraţia făcută iniţial în faţa anchetatorilor.

Mai multe pe acest subiect puteţi citi aici

Tot în cursul zilei de astăzi, deputaţii votează cererile prin care DNA solicită avizarea urmăririi penale şi arestarea preventivă a Elenei Udrea în dosarul Gala Bute. În discursul susţinut în Parlament, Udrea a susţinut că cererea pentru arestarea sa preventivă se bazează pe denunţuri, mai exact pe denunţul prietenei sale, care a turnat-o pentru a fi eliberată.

"Normal ar fi fost ca DNA să renunţe la o nouă cerere de arest preventiv în ceea ce mă priveşte."

Udrea a fost denunţată însă şi de Gheorghe Nastasia, secretar general al MDRT în perioada care face obiectul anchetei DNA. Acesta le-a declarat procurorilor că i-a dat Elenei Udrea 900.000 de euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.