Dosarul "Gala Bute", la termenul final. Udrea, refugiat politic în Costa Rica

Condamnată în primă instanţă la 6 ani de închisoare în dosarul "Gala Bute", Udrea ar fi cerut şi dobândit, în prag de pronunţare a sentinţei definitive, statutul de refugiat politic în Costa Rica.
Elena Udrea
Elena Udrea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Aşteptată astăzi la Înalta Curte, unde se judecă ultimul termen în dosarul "Gala Bute", Elena Udrea nu a venit. Şi nici nu este de aşteptat să se întoarcă prea curând în ţară. Motivul? Udrea a dobândit statutul de refugiat politic în Costa Rica, le-a spus unul dintre avocaţii fostului ministru judecătorilor de la ÎCCJ, relatează Digi24.ro.

Avocatul în cauză le-a mai comunicat magistraţilor că Elena Udrea are inclusiv reşedinţă pe teritoriul statului Costa Rica şi că fostul ministru cere audierea sa prin videoconferinţă sau prin comisie rogatorie în acest proces început în 2015.

Reamintim că Udrea nu s-a prezentat nici la termenul anterior, motivând că este însărcinată iar medicii i-au recomandat să nu se deplaseze.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată în dosarul "Gala Bute", în aprilie 2015, sub acuzaţiile de luare de mită (3 infracţiuni), abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene. Pe 29 martie 2017, a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare de instanţa de fond.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne