Dosarul de evaziune şi spălare de bani al lui Sârbu, retrimis la Parchet după ce a stat 4 ani în camera preliminară

Adrian Sarbu
Adrian Sarbu (MICHAL CIZEK / AFP / Getty Images)

Judecătoarele de cameră preliminară de la Înalta Curte, Elena Barbu şi Cristina Eleni Marcu, au restituit la Parchetul general dosarul de evaziune şi spălare de bani al patronului Mediafax, Adrian Sârbu, potrivit deciziei instanţei prezentate de g4media.ro. Cazul a stat în camera preliminară 4 ani, deşi durata legală e de maxim 60 de zile.

Sentinţa este definitivă. În plus, judecătoarele au anulat şi raportul de expertiză financiar contabilă judiciară prin care a fost stabilit prejudiciul uriaş de 14 milioane de euro.

Iniţial, pe 19 noiembrie 2019, după 3 ani de cameră preliminară, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că toate probele din dosarul Mediafax au fost legal administrate şi au dispus începerea judecăţii.

În acest caz, Adrian Sârbu a fost arestat timp de 4 luni, între februarie şi mai 2015.

Judecătoarele Elena Barbu şi Eleni Cristina Marcu au fost promovate la începutul anului la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) de către Secţia pentru judecători a CSM. Ele au fost selectate de o comisie de examinare din care a făcut parte şi fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne