Dosarul Colectiv. Arafat: Nu îmi dau demisia. Nu consider că am greşit

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, nu are de gând să demisioneze pentru că nu consideră că a făcut ceva greşit.
Raed Arafat
Raed Arafat (Lavinia Savu / Epoch Times)

"Chiar dacă funcţia de secretar de stat este una politică, eu fac parte din tehnic. În cazul meu, sunt două situaţii: dacă şefii consideră că am greşit, mă pot demite sau dacă eu consider că am greşit, îmi pot cere demisia. Nu consider că am greşit.

A-mi da demisia, mai ales că nu consider că am greşit, ar însemna că fug de răspundere, or eu nu fug de răspundere. Aşteptăm finalizarea anchetelor", a precizat Raed Arafat, pentru Mediafax.

Declaraţiile lui Arafat vin după ce premierul Dacian Cioloş a ţinut să se asigure că cei de la conducerea ISU Bucureşti-Ilfov, care au fost suspendaţi din funcţii, vor fi demişi şi nu se vor mai putea întoarce în sistem, decizie luată după ce în presă au apărut documente care demonstrează că aceştia ştiau că în fosta fabrică Pionierul se organizau evenimente la care participau foarte multe persoane.

"Aştept de la domnul Arafat un plan de reformă şi de restructurare a ISU mai ales pe partea de prevenire, unde înţeleg că sunt sincope, pentru că ceea ce am aflat astăzi şi domnul Arafat mi-a spus că şi dânsul a aflat abia ieri seară, faptul că cei de la ISU Bucureşti pe partea de prevenire fuseseră deja informaţi de problemele de la Clubul Colectiv şi, în loc să meargă să facă verificări acolo şi să ia măsurile necesare, au mai adăugat o hârtie la birocraţia noastră obişnuită, le-au trimis prevederile legale celor de la Clubul Colectiv, spunându-le ce să facă fără să verifice concret pe teren", a adăugat Cioloş.

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a fost suspendată, după ce în presă au apărut documente care demonstrează că cei de la ISU ştiau că în fosta fabrică Pionierul se organizau evenimente la care participau numere mari de persoane.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a prezentat un document din care reiese că ISU Bucureşti a primit la sfârşitul lunii septembrie o solicitare a unei firme de organizare de evenimente, în care se anunţa organizarea de petreceri în Colectiv şi fosta fabrică Pionierul la care urmau să participe 2.000 de persoane.

În ciuda acestui fapt, cei de la ISU nu s-au dus să verifice spaţiul pentru aceste concerte şi nu s-a luat nicio măsură. Documentele au fost trimise pe data de 23 septembrie, cu o lună înainte de tragedia de la Colectiv.