Dosarul "Case pentru generali". Fostul ministru Corneliu Dobriţoiu, condamnat definitiv

Dosarul "Case pentru generali" a ajuns la final. Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi, condus de Livia Stanciu, l-a condamnat pe fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, la închisoare cu suspendare.
Presedintele Comisiei pentru aparare din Senat, Corneliu Dobriţoiu.
Presedintele Comisiei pentru aparare din Senat, Corneliu Dobriţoiu. (Lavinia Savu / Epoch Times)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat marţi definitiv pe fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, la un an de închisoare cu suspendare în dosarul "Case pentru generali" pentru participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice şi participaţie improprie la fals intelectual, cu un termen de încercare de 3 ani.

Completul de cinci judecători ai Curţii Supreme a respins practic apelul înaintat de procurorii DNA şi de inculpaţi, menţinând în mare parte sentinţa dată de un alt complet de magistraţi în luna martie a anului trecut. Un singur lucru s-a schimbat - inculpaţii Francisc Radici şi Constantin Năstase, condamnaţi la câte 2 ani, 2 luni şi 20 de zilei de închisoare cu suspendare, nu vor mai presta 60 de zile în folosul comunităţii.

În anul 2013, Corneliu Dobriţoiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA alături de alţi zece generali şi colonei. Prejudiciul stabilit în acest dosar este de 1.207.670 de lei, din care 1.095.682,56 lei reprezintă prejudiciul suferit de MApN ca urmare a vânzării la un preţ diminuat faţă de valoarea de inventar a fiecărei locuinţe şi 111.988 de lei este contravaloarea chiriei plătite de MApN unei părţi vătămate, începând din luna ianuarie 2005 până la zi.

Pentru mai multe detalii despre acest dosar şi pedepsele împărţite de instanţă intraţi aici.