Dosarul "Bombonica" la final. DNA cere 7 ani de închisoare pentru liderul PSD. Dragnea consultă site-uri cu undiţe

Acuzat de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, Liviu Dragnea s-a prezentat la Înalta Curte, unde se judecă, teoretic, ultimul termen din dosarul "Bombonica".
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times România)

UPDATE: Sentinţa în dosarul Bombonica va fi pronunţatăe pe 29 mai, au stabilit magistraţii Înaltei Curţi.

* * *

UPDATE: "Îmi menţin declaraţiile, susţin cu toată tăria nevinovăţia, nu am comis niciuna dintre presupusele fapte. Sunt pus pe gânduri serios după ce am auzit declaraţi doamnei Milos. Sper să nu se ajungă la muncă în folosul comunităţii. Muncesc in folosul comunităţii de peste 20 de ani. Cer achitarea.", a declarat Dragnea în ultimul său cuvânt în faţa magistraţilor, înainte de încheierea şedinţei, relatează G4Media

* * *

UPDATE: Un protestatar a reuşit să ajungă lângă Liviu Dragnea, ieşit afară la o ţigară, şi i-a cerut acestuia să semneze petiţia “Fără penali în funcţiile publice”. Liderul PSD a răspuns că va semna după ce preşedintele Klaus Iohannis dă banii pe casele pierdute.

* * *

Magistraţii Înaltei Curţi judecă, marţi, un nou termen (teoretic ultimul) în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, dosar avându-l ca mare "vedetă" pe liderul PSD, Liviu Dragnea. În acest proces, liderul PSD este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Procesul se judecă în timp ce afară, flancaţi de jandarmi, o mână de protestatari îşi manifestă indignarea faţă de faptul că România a ajuns să fie condusă de un politician condamnat care, prin intermediul parlamentarilor partidului pe care-l conduce mai şi schimbă legislaţia penală.

"Un infractor nu poate schimba legile Justiţiei pentru a scăpa de puşcărie", a scandat un protestatar, în timp ce un altul îşi manifestă dorinţa de a da ochii cu Dragnea şi de a-i cere o semnătură pe iniţiativa civică "Fără penali în funcţii publice".

Revenind la proces, procurorii DNA au cerut condamnarea lui Liviu Dragnea la 7 ani şi jumătate de închisoare cu executare. Procurorul DNA cere instanţei ca la Liviu Dragnea să se constate că faptele sunt concurente cu pedeapsa cu suspendare şi spune că se impune anularea suspendării condiţionate. Pe de altă parte, procurorul DNA cere suspendarea procesului pentru Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, pe motiv că aceasta şi-a plătit prejudiciul din dosar.

În timpul procesului, Dragnea a consultat site-uri cu undiţe, lansete şi cârlige, mai arată sursa citată.

Interesant este că, din lipsa spaţiului, unii ziarişti stau în boxa Acuzaţilor, imagine cu încărcătură simbolică în condiţiile în care liderul PSD a cerut recent anchetarea jurnalistului Dan Tăpălagă pe motiv că publicaţia la care acesta lucrează (G4Media) a dezvăluit că Guvernul Dăncilă a discutat un memorandum secret privind mutarea ambasadei din Israel. Ulterior, Dragnea a negat că ar fi solicitat aşa ceva.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne