Dosarul BICA: Deputatul PDL Florin Teodorescu şi Oana Vasilescu, aduşi la DNA pentru audieri

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

UPDATE: Oana Vasilescu, fostă membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, a fost reţinută, luni seara, în dosarul privind despăgubirile ilegale pentru un teren supraevaluat cu 61 de milioane de euro, în care este anchetată fosta şefă a DIICOT Alina Bica. Acesta a fost adusă cu mandat la sediul DNA, pentru a i se lua la cunoştinţă învinuirile în dosar.

Oana Vasilescu este suspectat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

***

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) îi vor aduce la audieri, luni, pe foştii membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor a ANRP, Cătălin Teodorescu, deputat PDL, şi Oana Vasilescu, care sunt implicaţi în dosarul despăgubirilor ilegale, în care este anchetată şi fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, relatează Mediafax.

Fostul preşedinte al ANRP, Crinuţa Dumitrean, a fost adusă cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiată în dosarul privind despăgubirile ilegale, în care este anchetată şi Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, relatează Mediafax.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au emis pe numele Crinuţei Dumitrean un mandat de aducere, fosta preşedinte ANRP fiind ridicată de poliţişti şi transportată la sediul DNA. Citând surse judiciare, Mediafax susţine că procurorii DNA o vor informa pe Dumitrean de acuzaţiile care i se aduc după audieri.

Potrivit datelor publicate de procurorii anticorupţie, Florin Teodorescu şi Oana Vasilescu, sunt suspectaţi de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Informaţiile arată că Teodorescu şi Vasilescu ar fi facilitat, în 2011, aprobarea unei despăgubiri pentru un teren supraevaluat de 62 de milioane de euro solicitate de omul de afaceri Gheorghe Stelian.

Din datele publicate de procurori reiese că Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, i-a influenţat pe membrii comisiei ANRP pentru a-i determina să valideze raportul de evaluare a terenului, în ciuda faptului că datele folosite în raport erau false.

În 2011, ANRE era condusă de Crinuţa Dumitrean, care era şi preşedinta Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor. Aceasta a fost adusă la DNA luni, cu mandat, pentru prima serie de audierii.