Dosarul Belina. Olguţa Vasilescu, pe baricade: „Ţinta este Liviu Dragnea”

„Nu a fugit nimeni cu lacul, nu l-a mutat de acolo, nu l-a dat altcuiva", spune Olguţa despre locul unde şeful său, Liviu Dragnea, dădea la ştiuci.
Olguta Vasilescu(PSD),
Olguta Vasilescu(PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

"Ţinta este Liviu Dragnea", a susţinut, vineri seara, la RTV, Lia Olguţa Vasilescu, precizând că Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, colegele sale de guvern suspecte în dosarul Belina nu ar trebui să demisioneze.

"Din punct de vedere legal, nu există niciun fel de hotărâre de Guvern că se adoptă transferuri de proprietate între administraţii. Mai mult decât atât, nu s-a înstrăinat această proprietate, adică ea a rămas tot a statului. Este în patrimoniului Consiliului Judeţean, nu a fugit nimeni cu lacul, nu l-a mutat de acolo, nu l-a dat altcuiva. (...) Bineînţeles că ţinta este Liviu Dragnea. Când vrei să loveşti într-o structură, loveşti la cap ca să poţi să o distrugi", a declarat Vasilescu, preluată de Mediafax.

Întrebată despre o eventuală demisie a Rovanei Plumb şi a lui Sevil Shhaideh, ministrul Muncii a susţinut că, de fapt, asta se urmăreşte.

"Nu ştiu (dacă vor demisiona - n.red.), dar sper că n-o vor face, pentru că asta se urmăreşte", a mai spus Vasilescu.

Reamintim că vicepremierul Sevil Shhaideh este urmărită penal de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit într-un dosar referitor la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea CJ Teleorman. Infracţiunile ar fi fost săvârşite în perioada în care aceasta era secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

În acelaşi dosar, DNA a cerut ridicarea imunităţii Rovanei Plumb, aceasta viind acuzată de complicitate la abuz în serviciu. Rovana Plumb este suspectată că, în calitate de ministru al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, a iniţiat şi promovat hotărârea de Guvern care a făcut posibil ca părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel să poată fi trecute din proprietatea statului în administrarea CJ Teleorman, care le închiriase Tel Drum.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne