Dosarul Belina. Deputaţii Jurişti analizează cererea DNA vizând urmărirea penală a Rovanei Plumb

Solicitarea procurorilor anticorupţie de ridicare a imunităţii Rovanei Plumb, acuzată de complicitate la abuz în serviciu în dosarul Belina, intră astăzi pe rolul Comisei Juridice a Camerei Deputaţilor. PSD a anunţat deja că o va apăra pe Plumb.
Rovana Plumb
Rovana Plumb (Florin Chirila/Epoch Times)

UPDATE: Prevalându-se de o "chichiţă" în legea răspunderii ministeriale care le permite să-şi ia un răgaz de o lună înainte de a vota, deputaţii jurişti au decis că au nevoie de 14 zile pentru a studia dosarul şi pentru a se documenta înainte să se poată pronunţa pe cererea DNA vizând ridicarea imunităţii Rovanei Plumb, relateaza digi24.ro. După acest termen, maiEi vor cere acum conducerii Camerei Deputaţilor să le ofere acest răgaz.

* * *

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va analiza miercuri solicitarea DNA vizând ridicarea imunităţii deputatului PSD Rovana Plumb, fost ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice şi actual ministru delegat pentru Fonduri Europene, în vedere începerii urmării penale în dosarul Belina.

Reamintim că, alături de colega sa de guvern Sevil Shhaideh, Rovana Plumb este acuzată că ar fi contribuit la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca de ele să beneficieze, în fapt, Tel Drum, firmă despre care presa a vuit că ar fi controlată de Liviu Dragnea.

În timp ce Opoziţia a cerut demisia celor două, Liviu Dragnea a anunţat că Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb au respectat prevederile legii şi toţi membrii de partid le vor apăra.