Dosarele ANRP. Ioan Oltean, în continuare urmărit penal separat pentru trafic de influenţă

Deşi a fost trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave într-un dosar ANRP, procurorii DNA nu au terminat cercetările care îl vizează pe Ioan Olteanu. Oamenii legii încearcă să demonstreze că fostul lider PDL se face vinovat şi de trafic de influenţă.
Declaraţii de presă, Ioan Oltean, la Parlamentul României
Declaraţii de presă, Ioan Oltean, la Parlamentul României (Epoch Times România)

În urmă cu câteva zile, unul dintre celebrele dosare ANRP care îi are ca protagonişti pe Ioan Oltean, Crinuţa Dumitrean & Co a ajuns pe masa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Fostul greu PDL a fost trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, însă procurorii au dispus disjungerea cauzei şi continuarea urmăririi penale faţă de politician şi pentru infracţiunea de trafic de influenţă.

Concret, Ioan Oltean este acuzat că ar fi primit 600.000 de euro într-o biserică, pentru a-şi exercita influenţa asupra membrilor comisiei Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, în scopul obţinerii unei soluţii favorabile pentru restituirea unui teren din municipiul Piteşti, prejudiciul ridicându-se la aproape 100 de milioane de lei.

"În dosarul mediatizat prin comunicatul (...) din data de 29 iulie 2016, s-a dispus disjungerea cauzei şi continuarea urmăririi penale faţă de inculpaţii Oltean Ioan, deputat în Parlamentul României la data faptelor şi în prezent, pentru infracţiunea de trafic de influenţă şi faţă de Rotaru Mihai, om de afaceri, pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă, deoarece nu a fost posibilă finalizarea urmăririi penale, având în vedere comisiile rogatorii dispuse în cauză şi imposibilitatea obiectivă de administrare, până la acest moment, a tuturor probelor.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauza disjunsă, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", se precizează într-un răspuns al DNA transmis miercuri la solicitarea Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne