Dosar penal în cazul pacientului cu viermi în răni decedat la Spitalul de Arşi

Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă în cazul pacientului care a încetat din viaţă la Spitalul Clinic de Arşi din Capitală, la două zile după ce a fost filmat de un medic cu o rană invadată de viermi, informează news.ro

Înregistrarea cu pacientul, internat pe secţia de Terapie Intensivă, având o rană în care mişunau larve albe a fost difuzată, în dimineaţa acestei zile de jurnaliştii de la GSP, pe tolo.ro.

Potrivit sursei citate, dosarul penal a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, urmând ca poliţiştii de la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei să fie delegaţi pentru efectuarea de audieri.

La acelaşi spital, a mai avut loc un deces în ultimele zile din cauza administrării de transfuzii cu grupa greşită de sânge unei paciente de 79 de ani, caz ce face de asemenea obiecte unei investigaţii in rem.

Reamintim că joi dimineaţă, Cătălin Tolontan a făcut publică, pe tolo.ro, o înregistrare video cu un pacient internat în spital, pe ceafa căruia colcăie larve albe. Şocanta înregistrare video ar fi fost făcută de un medic de la Spitalul de Arşi care le-a cerut jurnaliştilor să o difuzeze, doar-doar se va face ceva pentru ca spitalele să devină ce ar trebui - locuri unde oamenii sunt trataţi de boli, nu infestaţi.

Imaginile au fost realizate în urmă cu două zile la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, iar pacientul era internat în secţia Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului.

Între timp, bolnavul ce apare în filmare, a murit.

Ulterior, ministrul Sănătăţii a declarat că Spaitalul de Arşi se află într-o situaţie gravă "şi nu de ieri, de azi", opinând că dacă am avea un accident soldat cu mai mult de 5 arşi, aceştia ar trebui duşi afară căci aici n-ar avea unde să fie internaţi şi trataţi în condiţii de siguranţă.

"Dincolo de problemele grave de management, insuficienţa personalului, ce trebuie spus este că e inacceptabil ca după 6 luni de la Colectiv noi să nu fi învăţat nimic.", a punctat ministrul.