Dorin Chirtoacă: Procesul meu de judecată - o încercare de a mă înlătura de peste tot

Indiferent pe masa cui vor ajunge dosarele lui Dorin Chirtoacă, acesta consideră că acei judecători vor trebui să dea dovadă de mare rezistenţă, curaj şi chiar eroism pentru a pune capăt ilegalităţilor şi minciunilor care se încearcă să i se inculpe.
Dorin Chirtoacă, la Judecătoria sectorului Buiucani
Dorin Chirtoacă, la Judecătoria sectorului Buiucani (Captură Foto / privesc.eu)

După aproape trei luni de la reţinerea primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, luni a avut loc o nouă şedinţă de judecată care a fost amânată, din nou, pentru data de 24 august. Ceea ce a avut loc astăzi este o parte componentă a procesului principal, vizând plângerile care au fost depuse de avocaţi împotriva acţiunilor ilegale ale organului de urmărire penală, a menţionat Chirtoacă.

„Este vorba de două dosare diferite, unul legat de ordonanţa de începere a urmăririi penale din septembrie 2015, înainte ca o faptă ilegală să aibă loc şi o plângere împotriva ordonanţei de înlăturare a avocaţilor din proces. Cu privire la ambele chestiuni s-a dispus întreruperea procesului până pe data de 24 august”, a declarat Dorin Chirtoacă, în cadrul unei conferinţe de presă de după proces.

Acesta este convins că în ambele cazuri procuratura ar evita examinarea dosarului, dorind ca dosarul să fie transmis la instanţa de fond sau să fie respins ca inadmisibil. Chirtoacă a mai precizat că procurorii nu-şi doresc examinarea acţiunilor lor, pentru că d-lor au pornit urmărirea penală pe 25 septembrie 2015, dar infracţiunea de falsificare a licitaţiei a avut loc la 6 octombrie. „Nimeni nu poate fi urmărit aşa în mod normal înainte să comită o infracţiune şi chestiunea asta evident este în afara legii”, a punctat Dorin Chirtoacă.

Vicepreşedintele PL a mai mărturisit că indiferent pe masa cărui judecător vor ajunge dosarele sale, ei vor trebui să dea dovadă de mare rezistenţă, curaj şi chiar eroism pentru a putea sparge acest cerc vicios şi a pune capăt ilegalităţilor şi minciunilor care se încearcă să i se inculpe edilului. „Aceasta arată că lucrurile se întâmplă pe lângă lege iar eu calific tot acest proces ca o încercare de a mă înlătura din administraţie şi de peste tot”, a conchis Chirtoacă, conform privesc.eu.

Amintim că la 25 mai, CNA l-a reţinut pe primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, vicepreşedinte al PL, sub acuzaţia de trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată, dosar în care au mai fost arestate anterior 7 persoane, inclusiv un viceprimar al municipiului Chişinău şi şeful Direcţiei transport urban. La scurt timp, Chirtoacă a fost plasat în arest la domiciliu unde se află şi până în prezent, iar viceprimarul Nistor Grozavu a fost eliberat ocupând funcţia de primar interimar al capitalei.

Menţionăm că Igor Gamreţchi, şeful Direcţiei transport public şi căi de comunicaţii din cadrul Primăriei Chişinău, la începutul lunii august a fost condamnat la doi ani de închisoare în dosarul parcărilor cu plată, care urmau să fie amenajate în Capitală. Acesta încă se află în libertate deoarece sentinţa va fi executată după ce vor fi epuizate toate căile de atac.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe