Doresc preşedintele şi Guvernul alegeri cu orice preţ? Klaus Iohannis răspunde

Klaus Iohannis - presidency.ro
Klaus Iohannis - presidency.ro (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, la o întâlnire cu presa avută la Palatul Cotroceni că, după opinia sa, la cum arată situaţia actuală, dacă se iau măsuri sanitare stricte, pot fi organizate alegerile locale.

Totodată, liderul de la Cotroceni a subliniat faptul că Parlamentul a fost cel care a decis ca alegerile să fie ţinute pe 27 septembrie, nicidecum Guvernul şi Preşedinţia.

Reporter: Domnule preşedinte, aţi fost acuzat atât dvs. cât şi Guvernul că doriţi organizarea alegerilor cu orice preţ, chiar dacă numărul de cazuri creşte şi aţi spus şi dvs. că este o problemă destul de gravă în acest moment. Nu a fost anunţat însă şi un plan clar cu privire la criteriile care ar duce la amânarea alegerilor. Ce ar trebui să se întâmple, care ar trebuie să fie, de exemplu, numărul de cazuri la care am ajunge pentru a lua în considerare amânarea alegerilor? Dvs. aţi spus acum două săptămâni că atât timp cât pandemia nu se agravează, se pot ţine alegeri. Ce înseamnă această “agravare”?

Klaus Iohannis: Da, hm. Acum, asta cu “am fost acuzaţi” sună puţin ciudat. Aşa funcţionează democraţia: din când în când se ţin alegeri. Ele trebuiau să se ţină în iunie. Nu s-au putut organiza atunci fiindcă nu s-a găsit o cale de organizare cu măsuri de siguranţă suficiente. Acum s-au amânat. Parlamentul a decis ca alegerile locale să aibă loc pe 27 septembrie. Asta nu am stabilit nici eu nici Guvernul. Asta a fost stabilit de Parlament, ca să ne înţelegem foarte bine cine pe cine acuză de ceva.

După părerea mea, dacă epidemia nu se agravează faţă de situaţia de acum şi se iau măsuri sanitare stricte, se pot organiza aceste alegeri. Însă care este numărul critic când nu se mai pot organiza alegeri, asta trebuie să ne spună Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne