Donovanoza, boala cu transmitere sexuală care face să putrezească ţesutul, acum în Marea Britanie

(captură.)

În Marea Britanie a fost raportată o boală rară, cu transmitere sexuală. În ultimele 12 luni, o pacientă din Southport a fost diagnosticată cu donovanoză.

Donovanoza provoacă ulceraţii care devorează ţesutul organelor genitale. Se răspândeşte şi prin contactul cu ulceraţiile infectate ale unui pacient şi este, de obicei, observată în India, Noua Guinee, părţi din Caraibe, Australia centrală şi Africa de Sud, potrivit Fox News.

Ulceraţiile nu sunt dureroase, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), dar provoacă leziuni îngrozitoare şi progresive asupra organelor genitale sau perineului, care pot fi predispuse la sângerări grave.

Tratamentul cu antibiotic poate opri progresia leziunilor, dar pacienţii pot manifesta recurenţă după 6-18 luni de la tratament.

Potrivit Asociaţiei Britanice pentru Sănătate Sexuală şi HIV (BASHH), nu au existat cazuri anterioare raportate în Marea Britanie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură