Donaţie ca de la mamă la fiică: Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 euro, "dar manual" [Newsweek]

Renate Weber
Renate Weber (Epoch Times România)

În martie 2020, Renate Weber i-a dat fiicei ei, ca donaţie, 100.000 de euro. Informaţia apare în cea mai recentă declaraţie de avere, depusă de Avocatul Poporului, scriu jurnaliştii de la Newsweek România.

În declaraţia de avere depusă de Renate Weber în iunie anul acesta, aceasta figurează cu un venit de 139.426 de lei net, obţinut din 5 iulie 2019 până în 1 iunie 2020, adică peste 12.600 de lei pe lună.

Jurnaliştii au întrebat-o pe Renate Weber despre "darul manual" de 100.000 de euro către Manuela, fiica sa.

"Mai clar decât e în Declaraţia de avere nu văd cum pot clarifica. Scrie clar: donaţie, data e martie 2020, beneficiar Manuela Weber (fiica mea), forma donaţiei e dar manual, suma 100.000 euro", a replicat Renate Weber.

Darul manual este o "varietate a contractului de donaţie care se distinge prin aceea ca are ca obiect bunuri mobile corporale şi se încheie valabil prin acordul de voinţă realizat între donator şi donatar în vederea transmiterii şi, respectiv, a dobândirii, cu titlu gratuit, a acelor bunuri, operaţiune juridică ce se îndeplineşte prin simpla tradiţiune (predare efectivă şi reală), materială a bunului dăruit, fără a fi necesară în acest scop îndeplinirea vreunei condiţii de formă. D.m. este un act juridic (un contract) iar nu un fapt juridic, ceea ce face ca temeiul juridic al transferării bunului dăruit din patrimoniul donatorului în patrimoniul donatarului să fie acordul de voinţă al părţilor."

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne