Donald Trump şi Kim Jong-un sosesc în Singapore pentru summitul istoric

Kim Jong-un şi Donald Trump au ajuns duminică în Singapore înaintea unui summit istoric care va avea loc la începutul săptămânii viitoare.
Liderul nord-coreean Kim Jong-un (st) dă mâna cu ministrul singaporez de externe Vivian Balakrishnan pe aeroportul Changi din Singapore, 10 iunie 2018.
Liderul nord-coreean Kim Jong-un (st) dă mâna cu ministrul singaporez de externe Vivian Balakrishnan pe aeroportul Changi din Singapore, 10 iunie 2018. (Getty Images)

Liderul nord-coreean a fost întâmpinat de ministrul singaporez de Externe, Vivian Balakrishnan, când a sosit duminică, în jurul orei locale 2:30 p.m. pe aeroportul Chagi din Singapore.

Preşedintele american Donald Trump a sosit ulterior în oraşul-stat, în jurul orei locale 8:30 p.m, la baza aeriană Paya Lebar.

Potrivit website-ului Flightrader24, avionul lui Kim a decolat din Phenian în dimineaţa zilei de duminică şi s-a îndreptat spre Beijing, unde a schimbat numărul zborului şi ruta, îndreptându-se spre Singapore.

Trump şi Kim se vor întâlni marţi la summitul istoric, unde urmează să discute despre denuclearizarea Peninsulei Coreene în schimbul relaxării sancţiunilor economice şi diplomatice internaţionale.

Întâlnirea va avea loc după o activitate diplomatică intensă în Peninsula Coreeană în acest an, existând speranţe că se va putea ajunge la o înţelegere cu Phenianul cu privire la programul său nuclear. Probabil orice acord va depinde de disponibilitatea Coreei de Nord de a-şi deschide centrele nucleare pentru inspecţie.

Trump a semnalat că întâlnirea ar putea ajuta la “stabilirea unei bune relaţii” care în cele din urmă va duce la un acord, potrivit Deutsche Welle.

Autorităţile locale au luat măsuri stricte de securitate în zona hotelului de lux de pe Insula Sentosa din Singapore, unde va avea loc summitul.