Donald Trump o atacă pe Theresa May după ce aceasta l-a criticat pentru distribuirea unor videoclipuri antimusulmane

Preşedintele american Donald Trump
Preşedintele american Donald Trump (Mario Tama/Getty Images)

Preşedintele Donald Trump a lansat miercuri noaptea un atac extraordinar la adresa premierului britanic Theresa May după ce aceasta l-a criticat, alimentând şi mai mult furtuna cauzată de faptul că liderul american a distribuit în dimineaţa aceleiaşi zile pe Twitter mai multe materiale video anti-musulmane extremiste.

Trump a distribuit pe Twitter videoclipuri postate de un lider al Britain First (Marea Britanie pe Primul Loc), un grup ultranaţionalist de extremă dreapta care promovează teorii conspiraţioniste antimusulmane. Materialele video, care au intenţionat să descrie musulmanii într-o lumină proastă, au avut titluri provocatoare şi înşelătoare.

După furtuna cauzată de Trump în spectrul politic britanic, un reprezentant al premierului May a condamnat gestul preşedintelui american – o rară situaţie în care un lider de la Casa Albă să fie criticat de un premier britanic.

Britain First urmăreşte să divizeze comunităţile prin utilizarea rapoartelor pline de ură care promovează minciuni şi alimentează tensiuni”, a precizat purtătorul de cuvânt. “Poporul britanic respinge retorica extremei-drepte, o antiteză a valorilor pe care le reprezintă această ţară: decenţă, toleranţă şi respect”.

Trump a răspuns cu un atac extraordinar la adresa lui May, scriind pe Twitter: “ Theresa @theresamay, nu te concentra pe mine, concentrează-te pe distrugerea terorismului radical islamic care are loc în Regatul Unit. Noi ne descurcăm!”

Dar Trump a greşit adresa destinatarului mesajului, însa după 19 minute l-a trimis din nou, de această dată la adresa corectă - @theresa_may.

Distribuirea videoclipurilor liderului grupului Britain First a fost condamnată de lideri britanici, inclusiv de Sajid Javid, un ministru de cabinet de origine musulmană: “Aşadar, POTUS a susţinut viziunile unei organizaţii josnice şi pline de rasism şi ură, care mă urăşte pe mine şi pe cei ca mine. El a greşit şi refuz să ignor situaţia şi să nu spun nimic”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe