Donald Trump: "Este posibil ca aceasta să fie ultima dată când mă vedeţi, pentru o vreme"

Donald Trump
Donald Trump (OLIVIER DOULIERY/AFP VIA GETTY IMAGES)

Observaţii făcute de preşedintele Donald Trump în timpul unui discurs au generat noi speculaţii. După ce s-a referit la faptul că are mulţi duşmani bogaţi, Donald Trump a spus audienţei: „posibil ca aceasta să fie ultima dată când mă vedeţi, pentru o vreme.”

Comentariile au fost făcute în timpul unei cuvântări ţinute de Donald Trump la uzina de producţie a companiei Whirlpool Corporation din Clyde, Ohio.

Remarca este cu atât mai bizară cu cât în noiembrie sunt programate alegeri prezidenţiale americane, iar Trump este candidatul din partea Partidului Republican.

Contextul în care Trump a făcut observaţiile respective, care au generat o furtună de comentarii conspiraţioniste pe media socială, a fost un ordin executiv care va mandata agenţiile guvernamentale americane să cumpere toate medicamentele esenţiale din surse americane.

Pandemia virusului Wuhan, pe care regimul comunist de la Beijing a lăsat-o să se răspândească în toată lumea, a dat la iveală una dintre cele mai mari probleme de securitate naţională pentru SUA: dependenţa cvasi-totală a sistemului farmaceutic de substanţe primare produse de China comunistă.

Fenomenul a generat o nouă politică, anunţată de administraţie, pentru a aborda problema.

Trump a dat vina pe clasa politică americană pentru faptul că medicamentele produse din alte ţări sunt mai ieftine. Canada este una dintre ţările care exportă masiv medicamente în SUA, inclusiv prin comerţ ilegal, care se desfăşoară peste graniţa comună.

„Aşa că am o mulţime de duşmani. Aceasta poate fi ultima dată când mă vedeţi, pentru o perioadă. Mulţi duşmani foarte, foarte bogaţi, şi nu sunt plăcut impresionaţi de ceea ce fac”, a declarat Trump.

„Dar îmi dau seama că avem o şansă să facem asta şi niciun alt preşedinte nu va face ceea ce fac eu. Nimeni. (...) Şi există o mulţime de oameni supăraţi şi sunt oameni foarte bogaţi şi sunt foarte supăraţi”, a adăugat el.

Cât despre oamenii pe care Trump i-a numit „duşmanii săi”, preşedintele a făcut referire la „bogaţii” anonimi care încasează profiturile din vânzările farmaceutice.

„Sunt atât de bogaţi.... sunt atât de bogaţi. [...] Nimeni nu are idee cine dracu' sunt sau ce fac. Ei câştigă mai mulţi bani decât companiile de medicamente”, a declarat Trump..

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe