"Domnule Iohannis, nu acceptaţi revocarea Codruţei Kovesi" - Petiţie online pentru susţinerea şefei DNA

Peste 8000 de persoane au semnat o petiţie online prin care şefului statului i se cere să nu cedeze presiunilor PSD-ALDE şi să fie de partea dreptăţii, refuzând revocarea lui Kovesi.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Cetăţenii au reacţionat prompt după ce ministrul Justiţiei a cerut revocarea şefei DNA. În Piaţa Victoriei s-a protestat iar pe internet a fost lansată o petiţie prin care preşedintelui Iohannis i se cere să nu dea curs solicitării lui Tudorel Toader. Petiţia a fost semnată până acum de circa 8300 de persoane.

"Domnule Iohannis, noi, cetăţenii, vă cerem să nu cedaţi presiunilor PSD - ALDE şi să nu o revocaţi pe Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA. Vă solicităm ca în lupta împotriva justiţiei să fiţi de partea dreptăţii, nu a acelei părţi a clasei politice ameninţată de lupta anticorupţie", îi transmit cetăţenii lui Iohannis.

De ce este important?

"În ultima perioadă, Familia Cosma împreună cu alţi politicienii anchetaţi au pus presiune pe Ministrul Justiţiei pentru ca acesta să ceară revocarea procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Pentru a răspunde presiunii venite din partea acestora, şi din lipsă de argumente valide, Tudorel Toader a readus în actualitate discuţii foarte vechi, care nu pot să convingă.
Noi cetăţenii trebuie să ne implicăm pentru a ne păstra democraţia câştigată cu greu în 89. Eliminarea Codruţei Kovesi fără argumente de actualitate sau solide nu poate fi acceptată. Demiterea procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie sub presiunea unor persoane anchetate este un precedent periculos. Nu acum, nu aşa!", explică iniţiatorii petiţiei care poate fi accesată aici

"Cred că decizia ministrului justiţiei este una politică, dictată de către penalii care conduc ţara", explică Lia de ce a semnat.

"E nevoie de întărirea DNA şi nu de slăbirea sa prin demiteri nejustificate legal", opinează Maria.

"Pentru o justiţie dreaptă nedirijată de penali....", este motivul pentru care a semnat Emanuel.

Reamintim că, joi, ministrul Justiţiei a ţinut o conferinţă de presă, de-a lungul căreia şi-a înşirat realizările profesionale, după care a trecut în revistă un lung rechizitoriu contra şefei DNA şi a cerut revocarea acesteia. Toader i-a reproşat lui Kovesi inclusiv faptul că, prin declaraţiile sale, a stricat imaginea României. Detalii aici.




România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne