Doisprezece paraşutişti americani, răniţi în tipul unui exerciţiu la Baza Aeriană Câmpia Turzii

Cei 12 americani accidentaţi au ajuns la spital, 11 dintre ei fiind externaţi rapid, după ce s-a constatat că rănile suferite sunt minore.
Soldaţi ai Marinei SUA.
Soldaţi ai Marinei SUA. (Scott Olson/Getty Images)

Doisprezece militari americani s-au rănit în timpul unui exerciţiu de paraşutare ce a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, în cadrul Swift Response 17-1, relatează Hotnews. 11 dintre militari au fost externaţi duminică.

Potrivit comandantului Spitalului Militar Cluj-Napoca, Doina Baltaru, militarul rămas în spital este diagnosticat cu contuzie la coloană, însă nu are fracturi şi ar urma să fie externat în 24 - 48 de ore.

Reprezentantul armatei americane, Brent M. Williams, din cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve, ofiţer care se ocupă de comunicare, a precizat că starea tuturor celor 12 militari este stabilă, iar rănile au fost minore.

''Acest tip de operaţiuni aeriene reprezintă un tip de antrenament foarte riguros, dar comportă un anumit nivel de risc. Liderii noştri fac eforturi să reducă acest risc şi să identifice măsurile de siguranţă şi să prevină aceste riscuri sau accidentele care se pot întâmplă, dar acesta este riscul. Am efectuat şi eu asemenea antrenamente, am sărit cu paraşuta din avion, nu este deloc o aterizare uşoară'', a declarat Brent William.

Faptul că 12 militari din cei 500, câţi au participat la operaţiunea aeriană, au suferit răni minore, este considerat ''un procent satisfăcător de mic'', a mai susţinut americanul.

Exerciţiul efectuat în noaptea de vineri spre sâmbătă a presupus paraşutarea a 500 de militari pe baza de la Luna, din apropiere de Câmpia Turzii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne