Doi vânători salvează un cerb blocat pe un lac îngheţat [video]

Doi vânători au salvat un cerb blocat pe un lac îngheţat din Pennsylvania, iar secvenţa dramatică a fost înregistrată într-un clip video.
Cerb
Cerb (captură video Youtube)

Josh Davis şi Ed Schmälzle au găsit cerbul întins, neajutorat pe gheaţa lacului Greeley din Pennsylvania (SUA), la peste 90 de metri de coastă, sâmbătă 1 decembrie, cu doar două zile înaintea începerii sezonului de vânătoare.

Cei doi bărbaţi au declarat că nu au dorit să lase animalul să sufere, astfel că au hotărât să-l salveze.

"Probabil s-a aventurat prea departe, a alunecat şi a căzut şi nu a mai putut să se ridice", a declarat Davis pentru WNEP.

Schmälzle s-a lansat cu atenţie pe gheaţă, alunecând lent într-o barcă, apoi a legat cerbul cu o frânghie şi l-a remorcat înapoi la mal, în timp ce fotograful Jeff Sidle înregistra totul pe camera video.

„Nu-mi place să văd cerbii suferind, chiar dacă sunt vânător. Este o mare diferenţă între un animal care este vânat şi unul care este lăsat să moară îngheţat“, a spus Davis.

Hunter a declarat la rândul său că “dacă cineva ucide un cerb în timpul sezonului de vânătoare cel puţin hrăneşte o familie, decât să fie irosit”.

„Multe persoane cred că dacă suntem vânători, doar ieşim şi ucidem şi nu avem sentimente pentru animale şi mediul înconjurător. De fapt, noi nu suntem aşa. A fost surprins modul în care suntem“, a spus Sidle.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură