Doi soţi din Chişinău trimişi după gratii pentru trafic de fiinţe umane şi copii

(photos.com)

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a anunţat obţinerea în instanţa de judecată a condamnării a doi soţi care au traficat în Chişinău în scop de exploatare sexuală comercială, în perioada 2016-2017, şapte fete, dintre care două erau minore, cu vârste de 16 şi 17 ani.

Potrivit procurorilor, cei doi şi-au desfăşurat activitatea ilegală în mai multe apartamente din capitală, dar au fost depistaţi de oamenii legii, după ce una dintre victime a depus plângere.

„Unele din fete au fost ademenite cu promisiunea că vor plăti pentru chirie mai puţin, iar altele – prin recomandarea celor deja implicate în exploatare sexuală. Odată adăpostite în apartament, acestea nu-l puteau părăsi pentru mult timp sau să se îndepărteze la distanţe mari, ceea ce le-ar fi permis să apeleze după ajutor”, se arată într-un comunicat al procuraturii Generale.

Însă, după depunerea plângerii de către una din victime şi iniţierea dosarului penal, a fost posibilă documentarea activităţii ilicite a soţilor cu privire la toate cele şapte victime de către Centrul pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane al IGP împreună cu procurorii PCCOCS.

„În rezultat, la solicitarea procurorilor, Judecătoria Chişinău, sediul central, l-a condamnat pe bărbat la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 20 de ani, pentru trafic de fiinţe umane şi de copii.

Femeia a fost condamnată la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 17 ani pentru trafic de copii şi urmează să fie judecată şi pentru trafic de fiinţe umane, dar şi pentru că le-a influenţat pe cele două copile să sesizeze CNA, precum că poliţiştii le-ar fi promis bani în schimbul depunerii acestei plângeri”, se mai arată în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe