Doi paramedici din Australia îndeplinesc ultima dorinţă a unui bolnav terminal

Privind marea
Privind marea (Facebook Serviciul de Ambulanţe din Queensland, Australia)

Doi paramedici din Queensland, Australia, au făcut să devină realitate ultima dorinţă a unui pacient terminal, în timp ce-l conduceau acasă: să vadă pentru ultima dată plaja şi marea.

În fotografia care surprinde acel moment emoţionant, făcută de Danielle Kellan, unul dintre paramedici, se poate vedea targa cu femeia bolnavă îndreptată spre mare, în Hervey Bay, alături de care se află Graeme Cooper, colegul lui Kellan.

„Ea ne-a spus că adoră plaja, iar noi i-am zis: Ei bine, vreţi să vă ducem? Vă dăm jos din ambulanţă şi aruncăm o privire plajei?”, a întrebat-o Graeme. Zis şi făcut.

Iată cum a fost relatată povestea pe pagina de Facebook a Serviciului de Ambulanţă din Queensland:

„Unul dintre echipajele noastre a luat o pacientă de la o unitate paliativă a spitalului local şi pacienta şi-a exprimat dorinţa de a vedea plaja. Echipajul şi-a depăşit atribuţiile şi făcând un mic ocol pe plaja Hervey i-a oferit pacientei această oportunitate. Au căzut multe lacrimi şi pacienta s-a simţit foarte, foarte fericită.

Uneori nu este vorba de medicamente/formare profesională/aptitudini - uneori, pentru a face diferenţa, este suficientă empatia.

O treabă excelentă cea a echipei de la Hervey Bay. Danielle şi Graeme, Serviciul este foarte mândru de voi”.

Danielle, paramedicul care a făcut fotografia, a dezvăluit pentru ABC.net Australia o conversaţie pe care a avut-o cu pacienta în acel moment: „La ce vă gândiţi?” - ea se uita spre insula Frasier - „Sunt în pace, totul este bine!”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style