Doi membri ai Parlamentului European condamnă restricţiile impuse de Rusia la importul de mărfuri

(photos.com)

Doi membri ai Parlamentului European au solicitat recent statelor membre UE să accelereze ratificarea acordurilor de asociere încheiate cu Republica Moldova, Georgia şi Ucraina în luna iunie la Bruxelles, informează Moldpres.

Preşedintele Comisiei pentru comerţ internaţional, Bernd Lange, şi preşedintele Comisiei pentru afaceri externe, Elmar Brok, din cadrul Parlamentului European au publicat pe paginile lor oficiale o declaraţie comună prin care “fac un apel la Comisia Europeană de a ajuta în mod eficient Republica Moldova, Ucraina şi Georgia privind aplicarea provizorie a acordurilor de asociere prin toate mijloacele posibile”.

Cei doi oficiali condamnă restricţiile comerciale impuse de Rusia la importul de mărfuri din Ucraina, R. Moldova şi Georgia şi cer Uniunii Europene să facă tot posibilul pentru a sprijini exportatorii acestor trei ţări.

Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere cu UE pe 27 iunie la Bruxelles. Ulterior acesta a fost ratificat de Parlament la data de 2 iulie.

Potrivit procedurilor Uniunii Europene, tratatul urmează a fi ratificat de cele 28 de state membre şi va intra în vigoare în prima zi a celei de-a doua luni după data de depunere a ultimului instrument de ratificare.

Până în prezent patru ţări au ratificat Acordul de Asociere dintre R. Moldova şi UE. Este vorba de România, Estonia, Lituania şi Letonia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe