Doi lei ucişi pentru a salva viaţa unui sinucigaş care a sărit în cuşca acestora (Video)

Leu
Leu (Facebook)

Doi lei au fost împuşcaţi sâmbătă la gradina zoologică din Santiago de Chile, pentru a salva viaţa unui tânăr ce sărise în cuşca acestora.

Potrivit DPA, citat de Agerpres, bărbatul, în vârstă de 20 de ani, s-a căţărat pe acoperişul cuştii în care îşi duceau traiul trei lei, apoi s-a aruncat înăuntru şi s-a dezbrăcat sub privirile vizitatorilor. La început leii l-au ignorat, insă ulterior l-au atacat după ce bărbatul l-a provocat pe unul dintre aceştia.

Potrivit unei declaraţii postate pe Facebook de grădina zoologică, doi lei au fost împuşcaţi de către îngrijitori pentru ca bărbatul să poată fi salvat. Aceştia au explicat că nu au recurs la săgeţi tranchilizante, acestea sedând animalele în circa 4 minute, timp în care cel mai probabil, bărbatul ar fi fost ucis.

Ulterior incidentului, s-a aflat că tânărul, care a fost auzit recitând versete din Biblie în cuşca leilor, lăsase un bilet de adio.

Cele întâmplate au stârnit critici printre activiştii pentru drepturile animalelor şi inclusiv printre internauţi, dovadă comentariile făcute pe youtube de cei ce au vizionat imagini despre incident. Unii comentează că individul pentru a cărei salvare au fost împuşcaţi cei doi lei ar fi trebuit aruncat într-o groapa cu crocodili, în timp ce un altul susţine că leii făceau cam ceea ce se aşteaptă să facă nişte lei şi că nu animalele ar fi trebuit împuşcate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură