Doi apropiaţi ai lui Liviu Dragnea au demisionat de la şefia organizaţiilor judeţene PSD

Nicolae Bădălău, senator PSD - Giurgiu, la audieri DNA
Nicolae Bădălău, senator PSD - Giurgiu, la audieri DNA (Epoch Times România)

Doi grei ai PSD, Paul Stănescu, preşedintele organizaţiei judeţene Olt şi Nicolae Bădălău, liderul organizaţiei judeţene Giurgiu, şi-au anunţat joi demisia din funcţiile de conducere deţinute în partid, relatează Hotnews.

Stănescu a declarat că a demisionat din funcţiile de conducere deţinute în partid, inclusiv din funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional în timp ce Bădălău a demisionat doar de la şefia organizaţiei judeţene Giurgiu, menţinându-şi funcţia de secretar general adjunct al PSD.

Potrivit declaraţiilor lui Stănescu au mai demisionat din funcţiile de conducere deţinute în partid şi preşedinţii organizaţiilor PSD din Vaslui şi Maramureş.

"Mi-am dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al partidului la nivel naţional şi preşedinte al organizaţiei PSD Olt. Motivul — demisia e un act de voinţă unilaterală — pentru că aşa cum ştiţi există o sentinţă, chiar dacă nu este definitivă, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, nu vorbesc de nume, chiar dacă îl cheamă Liviu Dragnea sau îl cheamă altcumva, în care preşedintele executiv al PSD este condamnat cu suspendare un an de zile, motivul îl ştiţi toţi, referendumul.", a declarat Stănescu, citat de Agerpres.

Stănescu a mai afirmat că demisia sa reprezintă un gest de solidaritate cu preşedintele executiv al partidului, în contextul în care decizia privind organizarea unui referendum în 2012 pentru demiterea preşedintelui de atunci Traian Băsescu a fost luată în Comitetul Executiv al PSD cu unanimitate de voturi.

"Eu vă spun că decizia în 2012 de a face referendum (...), a fost o decizie colectivă a PSD, o decizie a Comitetului Executiv Naţional, decizia a fost în unanimitate, toţi am fost de acord, nimeni nu a fost împotrivă. (...) Liviu Dragnea nu a luat această decizie singur şi nu mă feresc să spun că ceea ce a făcut Liviu Dragnea la nivel naţional am făcut noi toţi preşedinţii de organizaţii, membri ai Comitetului Executiv Naţional, au făcut şi colegii liberali aceleaşi lucruri (...)", a declarat Paul Stănescu.

Fostul lider al organizaţiei judeţene Olt a mai adăugat că va rămâne în continuare în partid dar nu va reveni asupra demisiei. Stănescu nu a exclus însă o eventuală viitoare candidatură la şefia organizaţiei PSD Olt.

La rândul său, senatorul PSD Niculae Bădălău a declarat joi, pentru Agerpres, că a demisionat din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu în semn de solidaritate cu "cei 7,4 milioane de oameni care au votat la Referendum."

"Eu sunt un om de cuvânt şi consecvent şi nu declar una pe scările partidului şi alta pe la colţuri. Mi-am depus demisia la Comitetul Executiv al partidului, din funcţia de preşedinţe al organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu. Nu văd nicio tragedie în asta, poate că unii îşi freacă mâinile deja, dar e vorba de principiu aici, vreau să anunţ acest lucru mâine şi direct, în teritoriu, oamenilor care m-au ales", a declarat Bădălău.

Bădălău a declarat că va rămâne secretar general adjunct în cadrul PSD şi aşteaptă decizia conducerii partidului cu privire la demisia lui.

Reamintim că ieri, în şedinţa CExN al PSD, liderii partidului au acceptat retragerea lui Liviu Dragnea, condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul fraudări referendumului din 2012 din funcţia de preşedintele executiv al PSD. Dragnea va continua să joace un rol important în interiorul partidului, respectiv coordonator al programului naţional al PSD din perioada 2016-2020.

Anterior şedinţei de ieri, liderii PSD din teritoriu, printre care şi Stănescu, s-au declarat solidari cu Dragnea, declarând că nu-i vor accepta demisia:

"Am avut o întâlnire cu majoritatea colegilor mei, primarii, parlamentarii, preşedinţi de organizaţii şi organizaţia de la Olt (...) şi nu o să fim de acord că Liviu Dragnea să-şi dea demisia în Biroul Politic Naţional de luni. Sigur, toată lumea în ţara asta trebuie să respecte deciziile instanţelor, dar, din punct de vedere politic eu şi colegii mei de la Olt credem că Liviu Dragnea nu a greşit. Sunt convins că Liviu Dragnea îşi va pune demisia pe masă, dar sunt convins că niciun membru de partid n-o să fie de acord cu demisia lui", declara pe 17 mai liderul PSD Olt Paul Stănescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne