Dodon va efectua o vizită de lucru în Statele Unite

În cadrul vizitei de lucru în Statele Unite, Dodon va rosti un discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU, pentru prima dată din anul 2005.
Dereck J. Hogan şi Igor Dodon
Dereck J. Hogan şi Igor Dodon (presedintie.md)

Preşedintele Igor Dodon, a avut marţi 20 august, o întrevedere de lucru cu Dereck J. Hogan, Ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Cei doi oficiali au discutat agenda relaţiilor bilaterale, opinia lor fiind unanimă în ceea ce priveşte necesitatea intensificării acestora în toate domeniile de interes major.

În mod special, părţile au examinat detalii privind vizita de lucru a şefului statului în SUA, preconizată pentru luna septembrie, unde, pentru prima dată din anul 2005, Preşedintele Republicii Moldova va rosti un discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU. Totodată, Dodon a menţionat că sunt planificate întrevederi bilaterale cu liderii din străinătate, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

În cadrul dialogului cu ambasadorul american, şeful statului a reiterat angajamentul Administraţiei Preşedintelui de a promova o politică externă echilibrată, în condiţiile unei interacţiuni constructive mult mai strânse dintre puterea executivă şi cea legislativă din Republica Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe